Je bekijkt nu De 10 steden in Frankrijk met de meeste inwoners

De 10 steden in Frankrijk met de meeste inwoners

In Frankrijk wonen bijna 70 miljoen mensen. Veel van deze mensen wonen in grote steden. In de 10 grootste steden wonen het meeste mensen. De 10-grootste steden in Frankrijk, zijn een stuk groter dan in Nederland. Frankrijk is ruim 16 keer groter in Nederland. Wil je weten wat de 10-grootste steden zijn in Frankrijk? Lees dan dit blog-bericht!

Wat zijn de 10 grootste steden in Frankrijk?

  1. Parijs
  2. Marseille
  3. Lyon
  4. Toulouse
  5. Nice
  6. Nantes
  7. Straatsburg
  8. Montpellier
  9. Bordeaux
  10. Lille

1 – Parijs

Parijs is de stad met de meeste inwoners. Parijs is ook de bekendste stand van Frankrijk. In deze stad vind je verschillende bezienswaardigheden. Voorbeelden zijn De Eifeltoren, Notre-dame en het Louvre. Jaarlijks trekken deze bezienswaardigheden miljoenen toeristen. Dit is erg goed voor Parijs. Hierdoor zijn er veel winkels en restaurants bij deze bezienswaardigheden. Dit zorgt voor veel werkheiligheid.

In Parijs wonen ongeveer 2.3 miljoen mensen. In deze stad wonen met afstand het meeste mensen. Parijs is ook één van de dichtstbevolkte steden van Frankrijk. In Parijs wonen ongeveer 20500 mensen per km2.

Wil je in Parijs wonen? Dan zal je flink de portemonnee moeten trekken. Deze stad is één van de duurste plekken om te wonen. Je betaalt er namelijk méér dan 8500 per m2. Dit is een stuk duurder dan in de rest van Frankrijk

2- Marseille

In Marseille wonen ongeveer 880.000 mensen. Dit is een stuk minder dan in Parijs. Toch is Marseille de één na grootste stad van Frankrijk.

Wil je wonen in Marseille? Dan is dit goed mogelijk! De prijzen zijn een stuk lager, dan in de hoofdstad. Terwijl je in Parijs ruim 8500 per m2 betaalt, betaal je in Marseille 2500 per m2. Dan is ruim drie keer goedkoper!

Woon je liever in Marseille? Dan kun je drie keer zo groot wonen. Niet iedereen wil natuurlijk een groot huis. Maar wil je wel een groot huis? En in stad wonen? Dan is Marseille zeker een aanrader.

In Marseille vind je verschillende bezienswaardigheden. De bezienswaardigheden trekken jaarlijks miljoenen toeristen. Logisch! Marseille is een erg mooie stad, waar veel te vinden is. Voorbeelden van populaire bezienswaardigheden zijn Le Vieux Port, Notre-Dame de la Garde en Palais Longchamp.

De Le Vieux Port is een luxe-jachthaven in Marseille. Ben je in Marseille? Dan is deze jachthaven bezoeken, zeker de moeite waard.

Hou je écht van cultuur snuiven? Dan kun je een bezoek brengen aan de Notre-Dame de la Garde. Dit is de mooiste en populairste kerk van Marseille. De kerk bevindt zich op een prachtige locatie. De kerk staat namelijk op een berg. Bezoek je de kerk? Dan heb je adembenemend uitzicht over de zee.

3 – Lyon

Lyon is derde grootste stad van Frankrijk. Lyon telt zo’n 525.000 inwoners. Jaarlijks weten veel Nederlanders de weg naar Lyon te vinden. Lyon is namelijk erg populair onder Nederlandse vakantiegangers.

Lyon is een prachtige stad. Veel oude gebouwen zijn bewaard gebleven. Ook vind je in deze stad veel natuur. Dit maakt Lyon een mooie plek om te wonen.

Veel mensen die op vakantie gaan naar Lyon, houden van oude gebouwen. Deze mensen gaan vaak ‘’natuur snuiven’’.

In het centrum van de stad vind je veel gebouwen, die gebouwd zijn onder architectuur. Deze gebouwen trekken veel toeristen.

Ook Lyon telt verschillende bezienswaardigheden. Voorbeelden? De CATHÉDRALE DE SAINT-JEAN, VIEUX-LYON en LA PRÈSQU’ILE/ MUSÉE DES BEAUX ARTS.

Ben je in Lyon? Dan kun je zeker één van deze bezienswaardigheden bezoeken.

4 – Toulouse

In Toulouse wonen ongeveer 460.000 mensen. Deze stad ligt in de buurt van Spanje. Wil je naar Toulouse op vakantie? Dan zal je erg lang moeten rijden. Als je met het vliegtuig naar Toulouse gaat, ben je er een stuk eerder. Toulouse staat bekent als een ‘mooie’ stad.

Het centrum van de stad is erg. Dit geldt bij meer steden in Frankrijk. Door de mooie binnenstad komen er veel toeristen op af. In Toulouse vind je veel mooie wijken. In deze stad is ‘het leven’ redelijk duur. Toulouse hoort bij de duurdere steden, toch komt het niet in de buurt van Parijs.

Parijs is met afstand de duurste stad om te wonen. Niet alleen het wonen zelf is duur, ook de rest van de eerste levensbehoeften.  In de binnenstad vind je veel historische pand. Hierdoor vinden veel mensen de weg naar het centrum.

5 – Nice

In de stad Nice aan de Côte d’Azur wonen ongeveer 360.000 mensen. Nice ligt dicht bij de Italiaanse grens. Huizen in Nice zijn niet goedkoop. Wil je een huis kopen in Nice? Dan betaal je ongeveer 4250 euro per m2. Dit is zeker niet goedkoop, maar je woont dan wel in een fantastische stad. En laten we eerlijk zijn? Wie wil er nauw niet in zo’n mooie stad wonen.

Ook in Nice vind je verschillende bezienswaardigheden. Voorbeelden? COURS SALEYA BLOEMENMARKT, stranden en MUSÉE MATISSE. Doordat het in Nice bijna altijd lekker weer is, is het vaak erg druk op de standen.

Ben je in het centrum van Nice? Dan kun je de markt bezoeken. Elke dag is er namelijk markt in het centrum van Nice. Hou je van ijs? Probeer dan zeker het Italiaanse ijs!

6 – Nantes

Nantes telt momenteel bijna 300.000 inwoners. Voor de meeste Nederlands, zal de stand minder bekent voorkomen, dan de steden hierboven. Logisch! Kleinere steden krijgen minder aandacht. In deze ‘kleinere’ steden gebeurt over het algemeen ook minder. Toch is Nantes de moeite waard om te bezoeken als je in de buurt bent.

Ondanks dat deze stad een stuk kleiner is, komen er jaarlijks wel toeristen op af. In en rondom Nantes vind je verschillende hotels, campings en B&B’S.

Nantes heeft een vliegveld. Dus wil je op vakantie naar Nantes? En heb je geen zin om te rijden? Dan kun je altijd nog met het vliegtuig.

7 – Straatsburg

De stad ‘Straatsburg’ ligt richting Duitsland. Hier wonen ongeveer 290.000 mensen. Deze stad zal voor veel Nederlanders niet bekent voorkomen. Straatburg is niet erg populair onder Nederlanders. Nederlands gaan toch liever naar Zuid-Frankrijk. In Zuid-Frankrijk is het meestal lekker weer. Zeker in de zomervakantie.

In de zomervakantie gaan de meeste Nederlanders naar Zuid-Frankrijk. De meeste mensen staan op een camping. Maar in Zuid-Frankrijk vind je ook hotels en B&B’S. De Notre Dame van Straatsburg is de bekendste plek van deze regio. Deze oude kerk zorgt voor de meeste toeristen. Wil je de Notre Dame van Straatsburg bezoeken? Dat kost slechts 2 euro per persoon.

8 – Montpellier

In Montpellier wonen zo’n 275.000 mensen. Montpellier is een stad die veel Nederlanders kennen. Deze ‘stad’ ligt in het zuiden van Frankrijk. Elk jaar is Zuid-Frankrijk een populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders. In Montpellier vind je veel (grote) campings.

Deze ‘campings’ hebben vaak een mooi zwembad, met veel glijbanen. Door het mooie weer en de mooie campings, is Montpellier een populaire vakantiebestemmingen. Niet alleen onder Nederlanders is Montpellier een bekende vakantiebestemming, maar ook onder toeristen uit andere landen weten de regio rond Montpellier te vinden.

9 – Bordeaux

Bordeaux is een stad waar veel mensen vakantie vieren. Logisch! Het is een prachtige stad en het is er altijd heerlijk weer. Bordeaux ligt in het Zuidwesten van Frankrijk. In Bordeaux wonen ongeveer 270.000 mensen.

Wil je op vakantie naar Frankrijk? Dan is Bordeaux zeker een aanrader! Je vindt hier veel campings. Ben je op zoek naar een hotel? Deze vind je hier ook! Of een Bed & Breakfast? Alles is mogelijk in deze fantastische stad.

10 – Lille

Dan op de 10e plek. Op de 10e plek staat de stad Lille. In deze stad wonen ongeveer 245.000 mensen. In de hele regio wonen ongeveer 1,25 miljoen mensen. Lille is redelijk populair onder toeristen. Deze stad heeft een mooi centrum. De binnenstad bevat veel historie. Hierdoor is het een populaire vakantiebestemming onder mensen die houden van cultuur.

Je vindt hier een aantal bezienswaardigheden. Voorbeelden? Place du Général-de-Gaulle/Grande Place, Palais des Beaux-Arts en Citadel van Rijsel.

Wat is de grootste stad van Frankrijk?

De grootste stad van Frankrijk, is zonder enige twijfel Parijs. In Frankrijk wonen zo’n 70 miljoen mensen en 2 miljoen mensen hiervan wonen in Parijs. Frankrijk is 16 keer zo groot als Nederland. Toch wonen er maar 70 miljoen mensen. In Nederland wonen 17 miljoen mensen. Dit betekent dat Nederland dichtbevolkt is in vergelijking met Frankrijk.

Stephanie

Als je mij vraagt wat mijn favoriete vakantieland is, is het antwoord zonder twijfel Frankrijk. Ik heb al veel vakanties in Frankrijk doorgebracht, maar heb nog altijd veel te ontdekken. Lees je mee op dit blog over mijn favoriete plekjes?

Geef een reactie