Je bekijkt nu Bezienswaardigheden Nice

Bezienswaardigheden Nice

  • Bericht gepubliceerd op:27 juni 2022
  • Berichtcategorie:Steden
  • Bericht reacties:0 Reacties

Nice is een redelijk grote stad in Frankrijk. Jaarlijks komen er veel toeristen naar deze plek voor een zonnige city trip. Maar wat is er allemaal te beleven? Wij geven je een aantal leuke tips van bezienswaardigheden Nice. Ga je in de zomer op vakantie naar Nice? Dan is het vrijwel altijd 30 graden. Heerlijk, toch? Zeker in vergelijking met Nederland.

De Promenade des Anglais

De Promenade des Anglais is de boulevard langs de kust van Nice. Jaarlijks komen hier veel bezoekers. De boulevard zit op loopafstand van het centrum. In de buurt vind je verschillende winkels, restaurants en luxe hotels. De Promenade des Anglais is erg bekend bij toeristen. Niet voor niks, dat in Nice jaarlijks veel toeristen komen voor een city trip of langer verblijf. Het is een mooie stad in Zuid-Frankrijk. Er is van alles te doen, en het is er altijd heerlijk weer. Vooral in de zomer.

boulevard Nice

De boulevard komt in meerdere boeken en stripverhalen voor. De Promenade des Anglais is sinds 2021 beschermd door het werelderfgoed.

Wist je dat je op de Promenade des Anglais ook een miniversie van het Vrijheidsbeeld kunt aantreffen. Zoals je misschien weet is het Vrijheidsbeeld in New York door Frankrijk geschonken en daarom staan er in verschillende steden miniversies van het beroemde beeld. Ook in Nice kun je dit vinden.

Meer weten? Lees verder voor nog veel meer tips over de bezienswaardigheden Nice.

De oude binnenstad van Nice

De oude binnenstad van Nice is een trekpleister voor toeristen. Mensen die houden van oude gebouwen zijn hier helemaal op het juiste adres. Wat je vindt in de binnenstad? Veel winkels, restaurants en hotels. Ook zijn er veel luxe kledingwinkels te vinden. Want laten we eerlijk zijn, Frankrijk is toch wel dé stad van de mode? En dat geldt echt niet alleen voor de hoofdstad Parijs.

In Nice vind je leuke barretjes en kun je voor 15 euro per persoon heerlijk uit eten. Ben je in Nice? Vergeet dan zeker niet de oude binnenstad te bezoeken!

Musea in Nice

Niet alleen vanwege kathedralen en strand is Nice bekend. Je vindt hier ook diverse musea die een bezoekje waard zijn. We hebben een aantal musea op een rijtje gezet:

  • Musée Masséna: een bekende familie uit Nice en in dit staatsmuseum zie je hoe zij leefden. Een extra tip: bezoek ook de tuin rond het museum. Wat ons betreft een kleine oase van rust in een drukke stad. Er zijn veel bankjes en je vindt er o.a. veel cactussen. De tuin is gratis te bezoeken.
  • Fotografiemuseum Musée de la Photographie Charles Nègre
  • Museum voor Moderne en Hedendaagse Kunst

Lees meer over musea in Nice en andere bezienswaardigheden Nice.

Lokale restaurantjes 

Ben je op vakantie in Nice? Vergeet dan zeker niet om lokale restaurantjes te bezoeken. In het centrum van Nice vind je verschillende restaurantjes. Maar ook buiten het centrum van Nice, zijn verschillende restaurantjes gevestigd.

Wil je gezellig uit eten? Dan zijn beide plekken aan te raden. Wil je letten op de prijs? Dan kun je beter buiten het centrum gaan eten. Omdat deze restaurants vaak een stuk goedkoper zijn. Wat je in deze restaurants kunt eten? Vaak typisch Franse gerechten.  Een voorbeeld is de Croque-Monsieur. De Croque-Monsieur is ideaal voor het lunchen. Het is een tosti ham-kaas in combinatie met een spiegeleitje. 

In Nederland is deze combinatie redelijk onbekend, maar in Frankrijk is het gerecht erg populair. Het is ideaal als lunch, sommige mensen eten het ook als hoofdgerecht. Lees hier meer over Franse eetgewoontes.

Hill Park

Het Hill park is hét kasteel van Nice gebouwd op een heuvel. Dit paleis werd gebruikt door het leger. In de loop van de jaren is deze plek verschillende keren aangevallen. Het wordt ook wel ‘’de beroemdste openbare tuin in Nice’’ genoemd.

Wil je deze plek bezoeken? Geniet dan zeker van het uitzicht. Een mooi uitzicht, dat heb je zeker! Je kunt erg ver kijken. Logisch! Dit kasteel is op een heuvel gebouwd. Nog een aanrader? De zonsondergang die vanaf dit kasteel prachtig te zien is. Dat raden wij ook zeker aan! Je kunt enorm ver kijken, daardoor kun je meer zien van de prachtig stad Nice.

Het strand

Nice ligt aan zee en de wereldberoemde Côte d’Azur en dat trekt altijd veel toeristen, zeker in combinatie met de heerlijke temperaturen. In Nice komen ook veel toeristen op de zee af, omdat het in Nice over het algemeen heerlijk weer is en er veel te beleven is in deze stad. Op het strand vind je verschillende restaurants en winkels. Leuk om eens te bezoeken. Zonder twijfel behoort Nice tot de mooiste badplaatsen aan de Côte d’Azur.

Wat je ook veel ziet? Dat zijn souvenirwinkels. Deze winkels zijn erg populair onder toeristen. Op het strand vind je niet veel verkopers. In andere landen is dit populairder. Het strand hoort zonder twijfel tot de populairste bezienswaardigheden Nice.

Russische-orthodoxe kathedraal

Russische-orthodoxe kathedraal Nice

Frankrijk staat vol met kathedralen. Als je hiervan houdt, is Frankrijk het land waar je vakantie kunt vieren. Ook in Nice vind je verschillende kathedralen. De bekendste kathedraal van Nice is de Russische-orthodoxe kathedraal!

De kathedraal dateert uit het begin van de 20e eeuw en werd gebouwd mede dankzij een aanzienlijke schenking van tsaar Nicolaas II. Het gebouw, opgetrokken in oudrussische stijl, moest dichtbij de plaats waar de zoon van de tsaar aan hersenvliesontsteking was gestorven staan en in de nabijheid van een eerdere kapel ter plaatse die de steeds groter wordende Russische gemeenschap van Nice al lang was ontgroeid.

De kathedraal is één van de meest bezochte bezienswaardigheden Nice en is gratis te bezoeken, maar er mag binnen niet gefotografeerd worden.

Carnaval in Nice

Carnaval is in Nice erg populair. Carnaval duurt 2 weken. Dit feest wordt vooral gevierd door Christenen. Jaarlijks trekken veel toeristen naar Nice om carnaval te vieren. En wij snappen dat wel. Carnaval is nergens zo populair in Frankrijk als in Nice. Veel Fransen vieren ook carnaval in deze stad.

Meestal wordt dit gevierd in februari of maart. Dit ‘’feest’’ vindt één keer per jaar plaats. De eerste editie was in 1294. Vanuit de hele wereld komen er miljoenen toeristen op dit evenement af. Hierdoor zitten hotels en campings erg vol rond het carnaval.

Wil je op vakantie naar Nice? Ga dan niet in de weken van het Carnaval. Doe je dit wel? Dan zal je flink de portemonnee moeten trekken. Dit is namelijk één van de duurste momenten van het jaar. Ga je twee weken na dit carnaval? Dan ben je al een stuk goedkoper uit.

Kustwandeling

Nice ligt natuurlijk in Zuid-Frankrijk. Nice is gelegen aan de Middellandse-zee. Hierdoor kun je in de stad een fantastische strandwandeling maken. Dit kun je zeker doen met je geliefde. Niet voor niks dat veel stellen afreizen naar Nice. Het is een mooie plek, er is veel te doen en het heeft een goed klimaat.

In de zomervakantie is Zuid-Frankrijk erg populair onder toeristen. Ook veel Nederlanders vertrekken elk jaar naar Zuid-Frankrijk. Wat de grote voordelen zijn aan deze plek? Het heerlijk weer, de oude cultuur en de steden.

Veel steden in Zuid-Frankrijk hebben een ‘oude’ binnenstad. Hierdoor is Nice ook populair, onder mensen die houden van ‘’cultuur’’.

Conclusie: Wat zijn de bezienswaardigheden Nice die je moet bezoeken

Voor we een goede conclusie trekken over de stad Nice is onderstaande video nog leuk om te bekijken. Deze geeft een heel mooi beeld van Nice. En eigenlijk is dan wel duidelijk dat Nice echt een toffe stad is om te bezoeken.

Ga je naar Nice op vakantie? Dan zijn er verschillende bezienswaardigheden Nice die je kunt bezoeken. Welke bezienswaardigheden je moet bezoeken? Dat moet je helemaal zelf weten. 

In Nice is van alles te doen. Hou je van mooie kerken? Dan is Nice dé plek om op vakantie te gaan. In Nice vind je verschillende kerken. Wil je graag oude gebouwen bezoeken? Ook dan is deze stad geschikt voor een vakantie. Wil je gewoon lekker genieten van de zon? Dan ben je in héél Zuid-Frankrijk op het juiste adres. Vooral in de zomer is het hier heerlijk weer. Het is bijna elke dag 30 graden. Heerlijk, toch? 

Niche is geschikt voor verschillende ‘type’ vakantiegangers. Niet alle vakantiegangers zijn hetzelfde, maar in Niche, is voor iedereen wel wat te doen. Met dit artikel vol bezienswaardigheden Nice hebben we je alvast een handje op weg geholpen.

Wat zijn de mooiste badplaatsen aan de Côte d’Azur?

Nice behoort tot de mooiste badplaatsen aan de Côte d’Azur, maar andere toplocaties zijn Cannes, Saint-Tropez, Sainte-Maxime en Frejus.

Wat is de French Riviera Pass?

Als je een city trip naar Nice maakt en alle bezienswaardigheden Nice wilt ontdekken is de French Riviera Pass onmisbaar. Je koopt deze voor 24, 48 of 72 uur en de pas geeft toegang tot allerlei leuke activiteiten, workshops en meer.

Stephanie

Als je mij vraagt wat mijn favoriete vakantieland is, is het antwoord zonder twijfel Frankrijk. Ik heb al veel vakanties in Frankrijk doorgebracht, maar heb nog altijd veel te ontdekken. Lees je mee op dit blog over mijn favoriete plekjes?

Geef een reactie