Je bekijkt nu Bezienswaardigheden Toulouse

Bezienswaardigheden Toulouse

  • Bericht gepubliceerd op:10 april 2022
  • Berichtcategorie:Steden
  • Bericht reacties:0 Reacties

Toulouse is één van de grootste steden in Frankrijk. In deze stad wonen meer dan 300.000 mensen. Toulouse trekt jaarlijks veel bezoekers. Waarom? Omdat er van alles te doen is. Zowel voor jonge gezinnen als voor ouderen.

De stad telt verschillende bezienswaardigheden. Wil je weten welke bezienswaardigheden Toulouse rijk is? Lees dan dit blog-bericht.

Tour door de binnenstad van Toulouse

Toulouse heeft een oude, mooie binnenstad. Jaarlijks komen hier veel toeristen op af. Ben je in de binnenstad? Dan zijn er verschillende gidsen beschikbaar. Wat deze gidsen doen? Deze laten jou de mooiste plekken van de binnenstad.

Ben je in Toulouse? Dan is dit zeker een aanrader! De binnenstad telt een aantal oude gebouwen, verschillende bruggen en veel woning. Je vindt er ook verschillende restaurants, kledingwinkels en museu. 

Wil je een ‘’uitje’’ voor de avond? Dan kun je naar een theater gaan. Voor veel toeristen is dit het ideale uitje. Zo leren ze meer over de stad, en zien ze meer van de stad.

Tour met een stadsbus

Wil je écht meer zien van de stad? En heb je wat ‘’vrije tijd’’ in Toulouse? Dan kun je gaan touren met een stadsbus. Wat de voordelen hiervan zijn? Je krijgt veel te zien van de stad. Wat dit kost? Minimaal 14 euro per persoon.

Wanneer de kaartjes een stuk duurder zijn? In het hoogseizoen. Toulouse is een populaire stad onder toeristen. Dit soort ‘’attracties’’ zijn in de zomer veel populairder dan in de winter. Logisch! De stadsbus is niet overdekt. Gaat het regenen, dan wordt je helemaal nat. En laten we eerlijk zijn, wie zit daar nou op te wachten tijdens zijn/haar vakantie? Wij in ieder geval niet!

Wil je vooraf reserveren? Dan kun je dit online doen. Dit kun je doen via de website ‘’tripadvisor.nl’’ Hier vind je ook reviews over deze toertocht. Deze mensen zijn erg tevreden. De toertocht krijgt 4 van de 5 sterren. Niet slecht,toch? 

Wil je online reserveren? Dan hoef je nog niet meteen te betalen. In Toulouse kun je ter plekke betalen.

Heb je toch geen zin/tijd meer voor de tour? Dan kun je  gratis annuleren. Let op! Je kunt gratis annuleren, als je minimaal 25 uur van te voren annuleert. Je krijgt dan het volledige bedrag teruggestort. 

In de tourbus kunnen 30 mensen, de tocht duurt 70 minuten. Er wordt gestart vanaf een centraal punt. Dit ‘’punt’’ is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Wat je allemaal te zien krijgt van deze stad? Erg veel! De bus navigeert door verschillende straten. Onderweg zie je verschillende bezienswaardigheden. 

Musea in Toulouse

In Toulouse vind je méér dan tien musea. De stad staat dan ook bekend om de vele musea. Ben je benieuwd naar de 10 musea van Toulouse? Lees dan verder

Het populairst museum in Toulouse is de Museum of natural History. Dit museum is erg populair bij toeristen. Waarom? Omdat het leuk is voor jong en oud. In dit museum vind je de historie van verschillende dieren.

Er zijn verschillende schelten van dino’s en van andere dieren die inmiddels al uitgestorven zijn. 

Dit museum bestaat al erg lang. Om precies te zijn sinds 1796. Het museum is opgericht door een natuuronderzoeker. Eerst was dit museum alleen toegankelijk voor andere natuuronderzoekers.

Dit is in de loop van de jaren veranderd. Toen is het museum verhuisd naar een nieuwe locatie.

In 2007 ging het museum een half jaar dicht. Waarom? Het was toe aan een grote verbouwing. In het museum vind je méér dan 2.5 miljoen verschillende voorwerpen.

Kerken in Toulouse

Frankrijk is hét land van de kerken. In elke stad vind je verschillende kerken. De meesten zijn al eeuwen oud. Deze bezienswaardigheden trekken jaarlijks veel toeristen naar de stad. In toulouse vind je méér dan 10 kerken. De oudste hiervan komen uit de 10e eeuw. Eén van de populairste kerken is de Basilique Saint-Sernin de Toulouse.

De Basilique Saint-Sernin de Toulouse is gebouwd in 1080. Althans toen begonnen ze met bouwen. Uiteindelijk waren ze in 1096 klaar. Ze hebben er dan ongeveer 16 jaar over gedaan. Deze kerk is een erkend historisch monument in Frankrijk. Dat snappen wij wel! Het is een mooi, oud gebouw. 

In 1096 werd de kerk ingeleid. Wanneer de kerk écht af was? Dat was in 1150. Uiteindelijk hebben ze er méér dan 60 jaar overgedaan.  De kerk is erg groot. Waarom deze kerk zo groot is? Omdat er veel mensen naar de kerk wouden. 

De laatste jaren wordt dit steeds minder. Hierdoor worden deze kerken nu meer als bezienswaardigheden gebruikt. Logisch! Jaarlijks komen hier veel toeristen op af. Deze toeristen geven weer geld uit. Dit is goed voor de werkgelegenheid in Toulouse.

Tuinen bezoeken

In Toulouse vind je verschillende grote tuinen. Deze worden ook wel ‘’showtuinen’’ genoemd. Jaarlijks trekken deze tuinen veel bezoekers. Wat je precies kunt zien? Écht van alles.  De tuinen die zo populair zijn, worden ook wel de ‘’Japanse tuin’’ genoemd. Deze tuin is de populairste bezienswaardigheid op dit gebied. 

De locatie is fantastisch. Waar je nog meer van deze tuinen vindt? Dat is in het centrum van Toulouse. Zijn er nog andere plekken waar je tuinen kan vinden? Zeker! Mooie tuinen staan vaak in de omgeving van kastelen. Toulouse telt verschillende kastelen.  Een voorbeeld hiervan? De tuinen van het Palais de la Berbie! 

Deze tuin vind je in een museum. Dit was de tuin van een voormalig bisdom. Hier is op dit moment het museum gevestigt. 

Dit zijn zeker niet de enige tuinen van Toulouse. Er zijn er nog veel meer! Ben je in Toulouse? En wil je één van deze tuinen bezoeken? Wij raden de Japanse tuin aan! Ken je dit niet? Dan kun je altijd meer informatie zoeken. 

Ook kun je dit vragen aan de inwoners van Toulouse. De meeste kennen de tuin, wel. Deze mensen kunnen de weg wijzen.

Theaters 

Toulouse is niet alleen rijk aan musea en showtuinen, ook vind je er verschillende theaters. Ben je op vakantie in Toulouse? Dan kunnen we een bezoek aan het theater zeker aanraden! Omdat er meerdere theaters in Toulouse zijn, heb je altijd keuze waar je heengaat. 

Het populairste theater van Toulouse? Dat is het Theater du Capitole! Op dit historische pand komen veel toeristen af. Logisch! Een kaartje kost minimaal 54 euro. Dat is zeker niet goedkoop.

Toch kunnen wij het aanraden om een theater te bezoeken. Het is een onvergetelijke ervaring.

Conclusie 

In Toulouse is van alles te doen. Wil je op vakantie naar Frankrijk? Dan kunnen we deze stad zeker aanrader!

Stephanie

Als je mij vraagt wat mijn favoriete vakantieland is, is het antwoord zonder twijfel Frankrijk. Ik heb al veel vakanties in Frankrijk doorgebracht, maar heb nog altijd veel te ontdekken. Lees je mee op dit blog over mijn favoriete plekjes?

Geef een reactie