Je bekijkt nu Wat zijn de grootste verschillen tussen Frankrijk en Nederland?

Wat zijn de grootste verschillen tussen Frankrijk en Nederland?

Wat zijn de grootste verschillen tussen Frankrijk en Nederland?

Er zijn veel verschillen tussen Fransen en Nederlanders. Er zijn enorme cultuurverschillen. Wil je emigreren? Dan is het belangrijk om hier rekening mee te houden. Doe je dit niet? Dan kan de emigratie flink tegenvallen.

Cultuur

De handelswijze van Nederlanders is heel anders dan de Fransen. Bij Nederlanders zitten handelen in het bloed, Fransen hebben dit een stuk minder.

Fransen zijn een stuk beleefder dan Nederlanders. Over het algemeen, zeggen ze vaker ‘’sorry’’ en zeggen ze vaker ‘’hoi’’. Hierdoor willen veel Nederlanders in Frankrijk wonen. In Frankrijk is alles veel gemoedelijker.

Fransen zijn lastiger dan Nederlanders. In Nederland zijn mensen al redelijk eigenwijs, Maar Fransen zijn nog eigenwijzer. Dit kun je merken wanneer je een discussie aangaat. Fransen willen gelijk hebben, en zijn eerder bereid om te zeggen waar het opstaat.

Inkomen

In Frankrijk verdienen ze meer. Het bruto-inkomen is hoger dan in Nederland. Het gaat om een verschil van zo’n 300 euro, netto per maand.  De gemiddelde kosten van levensonderhoud zijn ook hoger. Zeker als je in een stad woont als Parijs.

Parijs is de duurste stad om te wonen in Frankrijk. Gemiddeld wordt hier zo’n 10.000 euro per m2 betaalt. Dit is een stuk duurder dan in Amsterdam.

In Nederland kun je met pensioen op je 67e. In Frankrijk kun je met pensioen op je 62e. Dit is een verschil van 5 jaar.

Grote van het land

Nederland is een klein-land, Frankrijk is een groot-land. In Frankrijk wonen veel meer mensen dan in Nederland. Maar Nederland is wel stuk dichter bevolkt dan in Frankrijk.  In Frankrijk kun je erg vrij wonen. In Nederland zijn er minder plaatsen waar je vrij kunt wonen. Logisch! Nederland is een stuk dichter bevolkt. Hier is immers een stuk minder plek.

In Nederland wonen ongeveer 17 miljoen mensen. Dit worden er elk jaar meer. In Frankrijk wonen ongeveer 70 miljoen mensen. Frankrijk is ruim 16 keer zo groot. Ondanks het land 16 keer zo groot is, wonen er maar 4 keer zoveel mensen.

Frankrijk is dus geen dichtbevolkt land. Nederland is dit uiteraard wel. Nederland hoort bij de dichtstbevolkte landen ter wereld.

Huizenprijzen

Een gemiddeld koophuis in Nederland kost 410.000 euro. Dit is gigantisch veel geld. Dit bedrag is een aantal jaar tijd, enorm toegenomen. Reden? Het enorme te kort aan woning, en de gigantische prijsstijgingen van grondstoffen.

Er is dus niet alleen een te kort aan woning, maar ook een te kort aan grondstoffen. Hierdoor wordt de prijs steeds hoger. Daardoor is het op dit moment enorm duur om een nieuwbouwhuis te laten bouwen.

En of dit nog niet genoeg was, er is ook nog een enorm te kort aan mensen. Daardoor zijn de arbeidskosten omhooggegaan. Deze prijs berekenen bedrijven door aan klanten. Voor 2 op 3 mensen tussen de 21 en 35 kunnen geen huiskopen.

Dit gaat ook om mensen die met z’n tweeën een huis willen kopen.

Wat een gemiddeld koophuis kost in Frankrijk? Dat wordt niet bijgehouden. Wat de kosten per provincie zijn? Dan wordt wel bijgehouden. De duurste plek om te wonen in Frankrijk, is Parijs. Parijs wordt gemiddeld 8500 euro per m2 betaalt.

Wat is de goedkoopste plek om te wonen in Frankrijk? De goedkoopste plek om te wonen in Frankrijk is op het platteland. Om precies te zijn in de provincie Provence. Hier wordt gemiddeld 2200 euro per m2 betaalt. Let op! Deze cijfers zijn uit 2018. Gemiddeld worden koopwoning elk jaar duurder. In Frankrijk komt er elk jaar zo’n 2% bij.

Klimaat

In Frankrijk is het een stuk warmer. Veel mensen gaan naar Zuid-Frankrijk op vakantie. Logisch! In de zomer is het bijna altijd 30 graden. Heerlijk toch? In Nederland is dat wel anders. In Nederland zijn de zomers niet heel warm en de winters niet heel koud. Dit komt omdat Nederland aan zee ligt. Wij hebben hier een zeeklimaat. Frankrijk heeft een Middellandse-Zeeklimaat. Dit betekent dat de zomers waar zijn, en de winters zacht. Heel koud wordt het zelden in Frankrijk

 

Waarom gaan mensen emigreren naar Frankrijk?

De meeste mensen gaan emigreren naar Frankrijk, omdat ze het ‘drukke’ leven helemaal zat zijn. In Nederland moet alles snel, snel, snel. De prestatiedruk ligt hoog, en mensen hebben steeds meer moeite om rond te komen.

In Nederland is het meestal koud en regent het vaak. In Zuid-Frankrijk is dit wel anders. Hier kun je in alle rust leven. Zeker als je op het platteland gaat wonen. Het weer is beter, de mensen zijn beleefder en het leven is goedkoper. Wij snappen wel dat mensen emigreren naar Frankrijk.

 

Stephanie

Als je mij vraagt wat mijn favoriete vakantieland is, is het antwoord zonder twijfel Frankrijk. Ik heb al veel vakanties in Frankrijk doorgebracht, maar heb nog altijd veel te ontdekken. Lees je mee op dit blog over mijn favoriete plekjes?

Geef een reactie