Je bekijkt nu Bezienswaardigheden in Parijs

Bezienswaardigheden in Parijs

  • Bericht gepubliceerd op:10 mei 2022
  • Berichtcategorie:Parijs
  • Bericht reacties:0 Reacties

Parijs kent vele prachtige bezienswaardigheden. De belangrijkste bezienswaardigheden van Parijs beschrijven we in dit artikel:

Notre Dame

Notre Dame is een prachtige kathedraal. Deze is gebouwd in opdracht van de bisschop De Sully. De bouw is begonnen in 1159 op de heuvel Ile de la Cité. De bouw van de Notre Dame heeft uiteindelijk twee eeuwen geduurd.

De Notre Dame is volop gebruikt tijdens de geschiedenis van Parijs. Zo is Napoleon Bonaparte in 1804 gekroond tot koning in de Notre Dame en heeft de staatsbegrafenis van Charles de Gauelle in 1970 ook in de Notre Dame plaatsgevonden. Tijdens de Franse Revolutie werd de Notre Dame omgedoopt tot Tempel van de Rede.

In de 19e eeuw heeft de Notre Dame een grote renovatie ondergaan. Door deze renovatie is onder andere de waterspuwer en de torenspits toegevoegd aan de kerk.

De Eiffeltoren

De Eiffeltoren werd gebouwd in 1889 door meneer Eiffel voor de wereldtentoonstelling en als achterliggende gedachte de nagedachtenis van het honderdjarig bestaan van de Revolutie.  De Eiffeltoren is 324 meter lang. Toen het gebouwd werd was de bedoeling van de Eiffeltoren dat het tijdelijk zou blijven staan, maar uiteindelijk is het uitgegroeid tot het boegbeeld van Parijs.

De bezoekers van de Eiffeltoren kunnen ook de Eiffeltoren in. Er zijn dubbeldeksliften die zo’n 400 personen tegelijkertijd naar boven kan brengen. Op de eerste verdieping, die zo 57 meter hoog is, zit een postkantoor en een mediterraans terras. Op de tweede verdieping, die zo 115 meter hoog is, is het restaurant Jules Verne gevestigd. Tot slot op de derde verdieping kan je vanaf grote hoogte, namelijk 276 meter, genieten van een prachtig uitzicht over het schitterende Parijs.

Place des Vosges

Place des Vosges is het oudste plein van Parijs en wordt omringt door prachtige oude herenhuizen. Ze noemen Place des Vosges ook wel Place Royale en vroeger begon hier de Parijse aristocratie.

Place des Vosges ligt in de kunstenaarswijk Le Marais. In dit arrondissement bevinden zich prachtige pleintjes, tuinen, boetiekjes, designerwinkels, cafés en restaurants.

Cimetière du Père Lachaise

Cimetière du Père Lachaise is een begraafplaats dat op een heuvel ligt met prachtig uitzicht over Parijs. De eerste eigenaar van deze begraafplaats was Père de la Chaisse, de biechtvader van Lodewijk XIV.

Op deze begraafplaats liggen vele Franse beroemdheden begraven. Onder andere Frédéric Chopin en Edith Piaf. Ook liggen er een aantal buitenlandse beroemdheden op deze begraafplaats. Onder andere Oscar Wilde en Jim Morrison.

Le Jardin du Luxembourg

Le Jardin du Luxembourg staat bekend voor een oase aan rust. Het bevindt zich midden in het centrum van Parijs. Het bestaat uit een oppervlakte aan tuinen van zo’n 25 ha.  het is daarom het bekendste park van Parijs.

Het park heet Le Jardin du Luxembourg, omdat de Parijse tuinen aan het Palais du Luxembourg ligt waar de Franse senaat zich vestigd. Jardin du Luxembourg heeft niet alleen schitterende tuinen tot zijn bezit, maar ook terrassen, tennisbanen, standbeelden, openlucht café, poppentheater, imkerschool en een muziekschool.

Het Louvre

Het Louvre is een prachtig Frans museum dat één van de belangrijkste kunstverzamelingen ter wereld heeft. In dit museum kunt u kunst en artefacten uit verschillende tijden zien. Zo zijn de Romeinse en Egyptische oudheid ook vertegenwoordigd. De bekendste schilderijen in het Louvre zijn de Mona Lisa en de Venus van Milo.

Als u het gehele museum wilt zien moet u zo’n 17 kilometer afleggen. Dat zal betekenen dat je een hele week erover doet om het museum te kunnen bekijken.

De Champs-Élysées

De Champs-Élysées is de grootste en breedste laan van Parijs. Het is ook meteen een van de bekendste straten ter wereld. Als je daar een woning wil huren betaal je meer dan €900.000 per 100m² per jaar. De Champs-Élysées beschikt onder andere over bioscopen, cafés en luxueuze winkels. De naam Champs-Élysées komt voort uit de Griekse mythologie. Daar waren de Elyzeese velden een verblijfsplaats van de gelukzaligen. De Champs-Élysées wordt gezien als de bekendste straat ter wereld en trekt jaarlijks vele toeristen aan.

De Champs-Élysées is 1910 meter lang en gaat door het noordwesten van Parijs. Wat ook wel het 8ste arrondissement is. De oostzijde van de straat staat vol met groene bomen en gebouwen zoals het Theatre Marigny en het Grand Palais. In het westen van de Champs-Élysées liggen bioscopen, theaters, cafés en restaurants. De Champs-Élysées is in zijn geheel bijna 10 kilometer lang. Natuurlijk is de Champs-Élysées ook bekend door de Tour de France.

Arc de Triomphe

De Arc de Triomphe is een triomfboog en één van de bekendste bouwwerken in Parijs. Ook dit bouwwerk bevindt zich in het 8ste arrondissement van Parijs.

Arc de Triomphe is gebouwd op het Place Charles de Gaulle. Dat is één van de drukste verkeerspleinen van Parijs. Het bevindt zich aan de westelijke kant van de Champs-Élysées. Bij dit verkeersplein komen twaalf lanen samen.

De Arc de Triomphe is 50 meter hoog, dit is de op een na grootste van de wereld, in Noord-Korea stat een grotere. De bouw van de Arc de Triomphe begon in 1806. Hij is gebouwd na een van de overwinningen van Napoleon bij Austerlitz. De bouw van de Arc de Triomphe werd afgerond in 1836 toen Lodewijk Filips koning was.

Het Pantheon

Het Pantheon bevindt zich in het 5de arrondissement van Parijs. Dat is in het midden van Quarter Latin. Het Pantheon is gebouwd door de architect Jacques-Germain Soufflot. De reden van de bouw was dat het een kerk moest worden die gewijd zou zijn aan de Sainte-Genevieve. Het Pantheon werd nooit gezien als een kerk. Het werd bekend als een begraafplaats waar beroemde Fransen liggen begraven. Het Pantheon is een klassiek gebouw geworden, maar wel met de lichtheid van een gotische kathedraal.

Basilique du Sacré-Coeur

De Basilique du Sacré-Coeur  is een beroemde basiliek in Parijs. De Sacré-Coeur is gebouwd op de hevuel Montmartre en ligt dus ook in het 18de arrondissement van Parijs. De basiliek valt op door haar witte uiterlijk. Om bij de Sacré-Coeur te komen moet je 237 treden beklimmen of de Funiculaire de Montmarte, de kabelbaan, nemen. Als je boven bij de basiliek bent aangekomen heb je een prachtig uitzicht over Parijs.

De bouw van de Sacré-Coeur werd begonnen in 1876. De reden hiervoor waren de 58.000 doden in de Frans- Duitse oorlog. De Sacré-Coeur is dus ter nagedachtenis aan al die slachtoffers gebouwd. De bouw heeft uiteindelijk tot 1914 geduurd. De architect die de basiliek gebouwd heeft was Paul Abadie. Die stief in 1884 en zijn werk werd voortgezet door de architect Lucien Magne.

De bouw van de Sacré-Coeur heeft een aantal jaren geduurd en daar had het ook zijn reden voor. Het was geen gemakkelijke basiliek om te bouwen. Zo was het plaatsen van de luidklok een groot karwei. De klok weegt namelijk 19 ton en die moest de Montmartre heuvel opgetrokken worden door 28 paarden.

Stephanie

Als je mij vraagt wat mijn favoriete vakantieland is, is het antwoord zonder twijfel Frankrijk. Ik heb al veel vakanties in Frankrijk doorgebracht, maar heb nog altijd veel te ontdekken. Lees je mee op dit blog over mijn favoriete plekjes?

Geef een reactie