Je bekijkt nu Bezienswaardigheden Bordeaux 

Bezienswaardigheden Bordeaux 

  • Bericht gepubliceerd op:16 mei 2022
  • Berichtcategorie:Steden
  • Bericht reacties:0 Reacties

Bordeaux is een stad in het zuidwest van Frankrijk. Deze stad hoort bij de 10 grootste steden van Frankrijk. In Bordeaux wonen ongeveer 270.000 mensen. Veel Nederlanders gaan op vakantie naar deze stad. Waarom? Omdat het weer in Zuidwest-Frankrijk vaak goed is.

In de regio om Bordeaux vind je veel campings en kampeerplaatsen. De meeste Nederlanders die naar Bordeaux gaan, gaan naar een camping. Ga je in het hoogseizoen naar een camping? Dan betaal je de hoofdprijs. Ga je in het laagseizoen? Dan ben je een stuk goedkoper uit. Waarom de staat Bordeaux zo veel toeristen trekt? IN Bordeaux vind je verschillende bezienswaardigheden.

Wil je weten welke bezienswaardigheden je vindt in Bordeaux? Lees dan dit blog-bericht! 

Place de la Bourse

Place de la Bourse is misschien wel dé bezienswaardigheid in Bordeaux. Deze locatie vind je dichtbij  bij de rivier de Garonne.

Om dit plein vind je historische gebouwen en een paleis.  Alle huizen zijn gemaakt in dezelfde stijl. Het ziet er fantastisch uit. Wat je ook vindt nabij dit plein? Verschillende beroemde restaurants.

Het mooiste van het plein? Dat is misschien wel de fontein. Deze fontein staat er om historische-redenen. Het verhaal komt uit  de Griekse mythologie. Het ziet er fantastisch uit. Om het plein vind je veel water. Dit water is ondiep. Het is niet de bedoeling dat je hierin gaat zwemmen. 

Het water is er alleen voor het oog. ‘s Avonds zijn alle gebouwen verplicht, dat ziet er altijd erg mooi uit.

Ben je in de buurt van Bordeaux? Dan is deze bezienswaardigheid, zeker een aanrader! Vooral s’ avonds ziet het er fantastisch uit. En wil je een keer naar een sterrenrestaurant? Dan ben je hier op de juiste plek! Nabij het plein vind je verschillende sterrenrestaurants. 

Esplanade des Quinconces

Esplanade des Quinconces is een fantastisch plein in het centrum van Bordeaux. Het is niet alleen een fantastisch plein, het is ook het grootste plein van heel Frankrijk. Jaarlijks komen er duizenden toeristen naar deze plek. Je kunt om het plein eerlijk wandelen. Op het plein vind je verschillende watervallen en beelden.

Het plein wordt omringt door groen. Er zijn veel bomen, struiken en gras. Jaarlijks worden op dit plein, verschillende evenementen georganiseerd. Deze ‘’evenementen’’ trekken jaarlijks veel bezoekers aan. Zo zijn er elk jaar meerdere markten, en worden er regelmatig concerten gegeven.  

Ben je op vakantie in Bordeaux? Dan kun je dit plein zeker bezoeken. Wanneer je het plein het best kunt bezoeken? Dat is in de lente. In de lente zijn er namelijk een stuk minder toeristen, hierdoor krijg je veel meer van het plein te zijn.

Ga je in het hoogseizoen? Dan is het hier gigantisch druk! Je zal dan een stuk minder van het plein zien.

Musée d’Aquitaine

Musée d’Aquitaine is een museum in Bordeaux. In dit museum vind je verschillende spullen die meer vertellen over de geschiedenis, van deze regio. Ben je in de buurt van Bordeaux? Dan is een museum bezoeken, zeker de moeite waard. Hierdoor leer je namelijk meer over de geschiedenis van dit fantastische land. 

Dit museum is één van de grootste musea van Frankrijk. Het is al jaren erg populair onder toeristen. Je vindt er veel informatie over de wijnbouw. Toch, zijn de meeste spullen uit de Romeinse Tijd.

Uit de Romeinse tijd zijn veel spullen, goed bewaard gebleven. Ga je naar dit museum toe? Dan leer je veel meer over deze regio.

Wil je jouw eigen wijn maken? Dan is ook mogelijk nabij het museum. Bordeaux is een échte wijn streek. Jaarlijks worden hier miljoenen druiven geplukt. Waarom? Omdat deze nodig zijn om wijn te maken.

Veel wijnliefhebbers gaan op vakantie naar Bordeaux. Dat is dus niet voor niks! 

Theater Bordeaux

In heel Frankrijk vind je veel Theaters. Theaters zijn in Frankrijk gewoon enorm populair. Ook in Bordeaux vind je verschillende theaters. Het mooiste en bekendste theater van Bordeaux, is Het Grand théâtre.  Vroeger was dit een Romeinse tempel, sinds het jaar 1780 wordt het gebruikt als theater. 

Het gebouw is erg indrukwekkend. Alleen door de uitstraling, gaan mensen naar het theater.  Het ziet er écht fantastisch uit. De voorkant bestaat uit twaalf pilaren. Hoe dit gebouw van de binnenkant eruit ziet? Mooi, je vindt er mooie plafonds, veel schilderijen en aparte meubels.

Ben je in de Buurt van Bordeaux? En hou je van theater? Dan kun je hier, zeker een avond heen gaan. Je hebt wel een kaartje nodig om naar binnen te mogen. Deze kun je kopen op de website van Grand théâtre. De prijzen zijn verschillend, en afhankelijk van degene die komt spelen. Natuurlijk, speelt het seizoen ook mee.

In het hoogseizoen zijn de kaartjes duurder, dan in het laagseizoen. Dit soort ‘’trekpleisters’’ moeten het vooral hebben van toeristen. 

Cathedrale Saint Andre en Tour Pey-Berland

Frankrijk, staat vol met oude gebouwen en mooie kerken. Als we het over mooie kerken hebben, dan ben je op deze locatie helemaal op het juiste adres. Bordeaux heeft ook verschillende kerken. De mooiste hiervan? Dat is de  Cathédrale Saint André en Tour Pey-Berland.

Deze kathedraal vind je op een mooi plein. De toren is 66 meter hoog. Dit is veel hoger dan de andere gebouwen in de omgeving. De kerk omvat verschillende bouwstijlen. Waarom? Omdat er elke keer een stukje bijgebouwd is. De kerk werd gebouwd in Romaans Stijl, daarna is de kerk vaak verbouwd.

Voor toeristen is het mogelijk om de toren te blikken. Ben je in de buurt van Bordeaux of in deze stad zelf? Dan kunnen we een bezoek aan deze kerk, zeker aanrader. Voor het uitzicht is prachtig!

Stephanie

Als je mij vraagt wat mijn favoriete vakantieland is, is het antwoord zonder twijfel Frankrijk. Ik heb al veel vakanties in Frankrijk doorgebracht, maar heb nog altijd veel te ontdekken. Lees je mee op dit blog over mijn favoriete plekjes?

Geef een reactie