Je bekijkt nu Straatsburg

Straatsburg

  • Bericht gepubliceerd op:9 juni 2022
  • Berichtcategorie:Steden
  • Bericht reacties:0 Reacties

Straatsburg is een stad aan de Rijn en de hoofdstad van de Elzas. In de stad vind je veel water. Het ligt namelijk tussen twee rivieren.  De stad ziet er erg kleurrijk uit. Er is écht van alles te doen. Hou je van lekker eten? Dan is Straatsburg een optie.

Je vindt hier verschillende restaurants en kledingwinkels. Elk jaar komen er steeds meer toeristen naar dit deel van Frankrijk. Waarom? Omdat steeds meer mensen zie hoe mooi het is.

Veel mensen vragen zich af of ze in Frankrijk of Duitsland zijn. Straatsburg hoort bij Frankrijk. Ondanks het bij Frankrijk hoort, is het in tijden van oorlog, geclaimd door Duitsland.

Hou je van bier? Dan ben je hier ook op het goede adres. Als je ergens in Frankrijk bier gebrouwen wordt, dan is het in Straatsburg. Ondanks deze stad niet bij Duitsland hoort, zijn er veel Duitse bedrijven gevestigd. 

Ook hebben veel straatnamen te maken met Duitsland. In deze stad vind je verschillende kathedralen. De mooiste kathedraal van Frankrijk vind je in Straatsburg. Deze kathedraal kun je bezoeken. Wil je naar de top? Dan moet je 330 treden omhoog.

Stephanie

Als je mij vraagt wat mijn favoriete vakantieland is, is het antwoord zonder twijfel Frankrijk. Ik heb al veel vakanties in Frankrijk doorgebracht, maar heb nog altijd veel te ontdekken. Lees je mee op dit blog over mijn favoriete plekjes?

Geef een reactie