Je bekijkt nu Bezienswaardigheden Marseille

Bezienswaardigheden Marseille

  • Bericht gepubliceerd op:23 april 2022
  • Berichtcategorie:Steden
  • Bericht reacties:0 Reacties

Ga je naar Marseille op vakantie? Dan zijn er verschillende bezienswaardigheden die je kunt bezoeken. In Marseille is van alles te beleven. Het is een erg leuke stad om te bezoeken. Jaarlijks komen er steeds meer toeristen. Waarom? Omdat er van alles te beleven is. Voor iedereen is er wat.

Hierdoor is een vakantie naar Marseille ook geschikt voor gezinnen.

Het zijn dus niet alleen oude mensen die naar Marseille gaan, er zijn ook veel gezinnen. Wil je precies weten wat er te doen is in Marseille? Lees dan dit blog-bericht.

Basilique le Sacré-Coeur

De Basilique le Sacré-Coeur is een basiliek in Marseille. Deze grote kerk valt erg op. Waar je deze kerk vindt? Op een heuvel. Van een afstandje kun je de kerk al goed zien. Wil je naar de top van de kerk? Dan moet je 222 treden omhoog. Je kunt ook met een kabelbaan.

De kerk is gemaakt van een steensoort. Deze steensoort komt uit Parijs. Deze bezienswaardigheid is gebouwd in de 18e eeuw. Hoeveel jaren ze gebouwd hebben? Dat is niet bekent.

Wel zijn er in de loop van de jaren verschillende stukken gerestaureerd. De architect die dit kerk wou bouwen, was Paul Abadie. Voordat ze begonnen met het bouwen, was hij al overleden. Het enige wat hij meegemaakt heeft, is het leggen van de fundering. Deze kerk is ongeveer 84 meter hoog.

De klok heeft een gewicht van 19 ton. Daarmee is het één van de grootste en zwaarste klokken van de wereld.

Wat vooral opvalt aan deze kerk? Dat is toch wel het uiterlijk. De kerk ziet er fantastisch uit. Het straalt rijkdom uit. De binnenkant van de kerk hangt vol met schilderijen en andere versiering.

Ben je in de buurt van Marseille? Dan kun je deze kerk zeker bezoeken.

MuCEM

Het MeCEM is een Frans museum. Wat je vindt in het museum? Vooral historisch spullen van de Stad Marseille. Hou je van oude spullen? Dan is dit museum bezoeken, zeker een aanrader!

Het museum ging in 2013 open. Sindsdien zijn er veel toeristen geweest. Wat toeristen leuk vinden? Meer te weten komen over een bepaalde stad! Het gebouw is ontworpen door Rudy Ricciotti. Hij mag zich de trotse architect noemen van dit meesterwerk. Want laten we eerlijk zijn, dit is toch een fantastisch gebouw? Wij vinden in ieder geval van wel!

Het museum telt jaarlijks méér dan 1 miljoen bezoekers. Dit hadden ze vooraf niet verwacht. In het gebouw vind je verschillende tentoonstellingen. Deze gaan over een bepaalde periode.

Door de tentoonstellingen, krijg je een goed beeld, hoe mensen vroeger leefden. Het gebouw wordt ook wel ‘’j4’’ genoemd. Hier zit een betekenis achter.

Vroeger was dit namelijk de naam van de kade. Deze zat vroeger op de locatie waar nu het museum zich bevindt.

Le Panier

Le panier is een oude wijk in Marseille. In deze wijk vind je veel smalle straten. Hier staat de wijk ook om bekend. De dit van de stad, stamt uit 600 v. Chr. Het is al ruim 2600 jaar oud. De meeste huizen die je vindt, stammen uit de 12e eeuw.

Deze wijk omvat verschillende buurten. In deze wijk vind je verschillende horecagelegenheden.

Château d’If

Dit is misschien wel dé bezienswaardigheid van Marseille, de ‘’Château d’If’. De Château d’If is een voornamelijk gevangenis op een eiland. Want ja, de Château d’If is een eiland. Het fort is ongeveer 29 meter hoog. Deze gevangenis heeft 3 verdieping. De gevangenis werd gebouwd tussen 1524 en 1531. De opdrachtgever was de toenmalig koning.

 Hotel de Ville

Hotel de Ville is het gemeentehuis van de stad Marseille. Rondom het gemeentehuis vind je verschillende boetiekjes. Ben je fan van exclusieve kleding? Dan is het bezoeken van de boetiekjes de moeite waard.

Het stadhuis is gebouwd tussen 1653 en 1673. Het gebouw is ontworpen door Gaspard Puget. Gaspard Puget was een beroemde architect in Marseille.

Dit oude gebouw is één van de enige overgebleven plekken. Bij de ‘Slag om Marseille’, in de Tweede Wereldoorlog zijn bijna alle gebouwen vernietigd.

Dit stadhuis trekt jaarlijks nog veel bezoekers. Het is één van dé pronkstukken van Marseille. En het bezoeken zeker waard.

Cathédrale de la Major

Cathédrale de la Major de Marseille is een bekende kathedraal in Marseille. De kathedraal is gebouwd tussen 1852 en 1896. Ze zijn ruim 44 jaar bezig geweest om deze kathedraal te bouwen.

De eerste kerk werd op deze plek gebouwd in de 5e eeuw. Hier is nog een stuk van overgebleven. Wil je naar een bezienswaardigheid in Marseille? Dan kan ik je deze kathedraal zeker aanrader.

Notre-Dame de la Garde

De Notre-Dame de la Garde is een basiliek in de stad Marseille. Deze basiliek is het hoogste gebouw van Marseille. De kerk trekt veel gelovige mensen aan. De architect van dit gebouw is Henri-Jaccques Esérandieu. Hij overleed in 1874.

De fundering werd gelegd in 1853. Voor het bouwen van deze kerk is veel materiaal gebruikt. Om precies te zijn zo’n 170.000 ton.

De kerk heeft een sjiek-interieur. Het interieur is namelijk van marmer. Het marmer komt uit Italië.  De kerk is gebouwd op een heuvel. Op deze heuvel stond eerst een kapel. Deze werd gebouwd voor Maria.

De klokkentoren van deze kerk is 60 meter hoog! Hou je van het bezoeken van kerken? Dat is deze bezienswaardigheid zeker een aanrader!

Stephanie

Als je mij vraagt wat mijn favoriete vakantieland is, is het antwoord zonder twijfel Frankrijk. Ik heb al veel vakanties in Frankrijk doorgebracht, maar heb nog altijd veel te ontdekken. Lees je mee op dit blog over mijn favoriete plekjes?

Geef een reactie