Je bekijkt nu Bezienswaardigheden Montpellier   

Bezienswaardigheden Montpellier   

  • Bericht gepubliceerd op:14 mei 2022
  • Berichtcategorie:Steden
  • Bericht reacties:0 Reacties

Montpellier is een redelijk grote stad in Frankrijk. Deze stad telt ongeveer 260.000 inwoners. Een groot deel hiervan is student. Om precies te zijn ongeveer 60.000. Montpellier is écht een studentenstad. Wat je vindt in deze stad? Veel gezellige kroegjes, het strand, verschillende kerken en dure kledingwinkels.

Jaarlijks gaan veel Nederlanders naar Zuid-Frankrijk. Montpellier is ook een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Waarom? Omdat er veel campings, vakantieparken en hotels zijn. Ga je naar Zuid-Frankrijk op vakantie? Dan is het vaak heerlijk weer. Het weer is dan ook één van de redenen waarom er zo veel mensen op vakantie gaan naar Montpellier.

Montpellier is gewoon een gezellige stad, met een strand en veel cultuur. Veel van de oude binnenstad is bewaard gebleven. Hierdoor komen er veel mensen die houden van oude gebouwen.

La vieille Ville, stadscentrum Montpellier

Ben je in Montpellier? Dan kan het leuk zijn om de oude stad te bezoeken. Wat je hier vindt? Veel gebouwen met historie. Voorbeelden hiervan? De oudste medische school van Europa. In de binnenstad vind je een Joods badhuis. Dit badhuis is gebouwd in de 12e eeuw. Voor toeristen is de binnenstad fantastisch. Wat je nog meer vindt in de binnenstad? Verschillende restaurantjes, kledingwinkels, theaters en kerken.

Onder toeristen zijn de typische Franse restaurantjes erg populair. Hier wordt vooral eten gekookt wat oorspronkelijk uit Frankrijk komt. Lokale producten zijn ook erg populair. En niet te vergeten, Frankrijk is het land van de mode. In het centrum van Montpellier vind je dan ook verschillende kledingwinkels.

Er zijn vooral veel boetiekjes. Ben je op zoek naar een souvenir? Dan ben je in het centrum ook op het juiste adres.   

Place de la Comédie

Place de la Comédie is één van de populairste pleinen in Montpellier. Het is een oud plein. Waar dit plein ligt? Aan de rand van het oude centrum. Er zijn verschillende wegen die je naar deze plek leiden. Nabij dit plein vind je een concertgebouw. Dit concertgebouw is gebouwd in de 18e eeuw.

Hoe dit concertgebouw heet? Opéra Comédie! Ben je op het plein? Dan kun je genieten van historische gebouwen! Ook grenzen aan dit plein verschillende restaurants en kledingwinkels. Deze bezienswaardigheid trekt jaarlijks veel bezoekers. Ook de restaurantjes en boetiekjes worden veel bezocht.

Bezienswaardigheden zijn belangrijk voor de Franse-economie. Waarom? Omdat op de bezienswaardigheden veel toeristen afkomen. Deze toeristen moeten allemaal slapen en eten. Dit is erg belangrijk voor de hotels en camping, maar ook voor de restaurants, kleding- en souvenirwinkels. Ben je in de buurt van Montpellier? En hou je van oude gebouwen? Dan kun je dit plein zeker bezoeken.

Tour des Prins

In de middeleeuwen stond er een lange verdedigingsmuur om Montpellier. Op dit moment is hier weinig van over. Wat wil intact gebleven is? Dat zijn de uitkijktorens. Deze zijn tot 25 meter hoog. De uitkijk torens zijn gebouwd in de 12e eeuw.

Tot de 16e eeuw is deze muur in gebruik geweest. Tijdens de Franse revolutie werd de muur gebruikt als gevangenis. Daarna is het jaren gebruikt als internaat. Tegenwoordig is het een historische trekpleisters.

Wil je deze bezienswaardigheid bezoeken? Dan kunnen we aanraden om dit samen met een gids te doen. Waarom? Omdat de gids het gebied goed kent. Daardoor krijg je meer historie te zien.  

Prachtige tuinen Montpellier 

Niet alleen in Toulouse vind je prachtige tuinen, deze mooie tuinen vind je ook in Montpellier. In Frankrijk vind je sowieso erg veel mooie tuinen. Waar je deze tuinen meestal vindt? Dat is bij kastelen. Ondanks er in Montpellier 260.000 mensen wonen, is het niet dichtbevolkt. Hierdoor is er nog ruimte voor prachtige tuinen.

Deze stad kent in totaal ongeveer 100 parken en tuinen. De bekendste hiervan? De botanische Jardin des Plantes. De botanische Jardin des Plantes is een prachtig park in het centrum van Montpellier. Deze tuin bestaat al erg lang. Het werd namelijk in de 16e eeuw aangelegd. 

Dagelijks komen hier veel inwoners van Montpellier. Dit is dé plek in het centrum om even tot rust te komen. Deze tuin heeft verschillende delen. Het is namelijk opgedeeld in een park, oranjerie en bomentuin.

Niet alleen onder de inwoners van de stad is deze tuin erg populair, ook steeds meer toeristen weten de weg hiernaar te  vinden.

Een voordeel? Het ligt in het centrum van de stad. Hierdoor is het ook voor toeristen goed te bereiken. Ben je in Montpellier? En wil je naar dit park? En weet je niet waar het is? Dan kun je het vragen aan een inwoner van deze stad. Waarom? Omdat de meeste inwoners er regelmatig komen. Daardoor weten de meeste inwoners wel waar het is.

Grote kerken in Montpellier

In heel Frankrijk vind je verschillende mooie kerken. Deze ‘’kerken’’ zijn een trekpleister voor toeristen. In Heel Frankrijk komen hier jaarlijks miljoenen toeristen op af. Dit is erg belangrijk voor Frankrijk. Ook is het belangrijk voor de Franse-economie. Alle mensen die naar de kerken gaan, moeten slapen en eten. 

Hotels dichtbij populaire bezienswaardigheden zitten daarom vaak vol. Dit is goed voor de werkgelegenheid. 

In het oude centrum van Montpellier vind je verschillende oude kerken. De populairste? Dat is de Cathédrale Saint-Pierre. Deze kerk is rond 1400 gebouwd. De kenmerken van deze kerk? Dat zijn de twee hoge torens. Deze torens steken ver boven de andere gebouwen uit. Aan de voorkant zie je twee pilaren. Hierdoor vinden sommige mensen het lijken op een kasteel.

Wat je kunt doen in de kerk? De kerk is het hele jaar gratis te bezoeken. Je vindt hier verschillende spullen uit de 18e eeuw.

Antigone 

Antigone is een populaire wijk in Montpellier. De ontwerpen van de gebouwen zijn gemaakt door verschillende architecten. Antigone is op dit moment één van de duurste wijken in Frankrijk, om te wonen. 

Vroeger stonden hier barakken, in de vorige eeuw zijn ze huizen gaan bouwen. Door wie de meeste huizen ontwerpen zijn? Door de Spaanse architect Ricardo Bofill. Hij hanteerde een moderne- en luxe bouwstijl.

Je vindt hier niet alleen mooie huizen, ook zijn er veel restaurants en winkels. Er is een fantastische boulevard. Deze boulevard trekt jaarlijks veel toeristen. 

De wijk is in een aantal jaar omgetoverd tot een luxe wijk, dit was vroeger wel anders.

Conclusie: Een vakantie naar Montpellier, is dat de moeite waard? 

Zeker! Een vakantie naar Montpellier is zeker de moeite waard. De ligging is fantastisch, het is meestal lekker weer en er zijn genoeg bezienswaardigheden. Wij raden je deze vakantie aan! 

Stephanie

Als je mij vraagt wat mijn favoriete vakantieland is, is het antwoord zonder twijfel Frankrijk. Ik heb al veel vakanties in Frankrijk doorgebracht, maar heb nog altijd veel te ontdekken. Lees je mee op dit blog over mijn favoriete plekjes?

Geef een reactie