Je bekijkt nu Bezienswaardigheden Lyon

Bezienswaardigheden Lyon

Bezienswaardigheden Lyon

Ben je in Lyon op vakantie? Waarschijnlijk wil je één of meerder activiteiten doen. Wil je weten welke activiteiten je kunt doen?

 

CATHÉDRALE DE SAINT-JEAN

De cathédrale de Saint-Jean is de bekendste kerk in Lyon. Deze kerk is gebouwd tussen de 12e en 15e eeuw. Ze zijn maarliefst 300 eeuwen bezig geweest met de bouw van deze kerk. Dit is niet alleen de bekendste kerk van Lyon, maar ook de belangrijkste.

In deze kerk hebben verschillende belangrijke gebeurtenissen plaats gevonden. Het is niet alleen een belangrijk plek voor gelovigen, maar ook een prachtige plek om te bezoeken. De toegang is ook nog eens gratis. Je kunt worden rondgeleid door een ervaren gids.

Deze kan je meer vertellen over deze kerk. Ben je een Lyon op vakantie? Dan kunnen we deze bezienswaardigheid zeker aanraden.

 

VIEUX-LYON                     

Vieux-Lyon is het oudste stadsdeel van Lyon. Hier vind je veel winkels, restaurants en pleintjes. De binnenstad stamt uit de 15e eeuw. Dit stuk van de stad, is uitstekend bewaart gebleven. Hierdoor is er veel historie te zien. Dit deel van de stad kenmerkt zich door de kleine steegjes en de oude gebouwen. Midden in het centrum vind je woonhuizen, maar ook winkels en restaurants.

Jaarlijks komen er steeds meer toeristen naar dit stadsdeel.  Er komen meer winkeltjes en ook steeds meer restaurants openen de deuren. Logisch! Dit is een gevolg van de groei in toeristen. Zomers zitten de terrassen in dit deel van stad helemaal vol.

De meeste ondernemers moet het hier van de zomermaanden hebben.

 

RONDVAART

Een Rondvaart is misschien wel hét leukste uitje in Lyon. Je vaart dan met een rondvaartboot door de rivieren van Lyon. Ga je met een rondvaartboot mee? Waarschijnlijk kun je op het schip eten.

Wat de kosten hiervan zijn? Dat is afhankelijk van de rondvaartboot. Voor elke boot is er een andere intreeprijs.

Hoe verder je gaat varen, hoe hoger de kosten. Zit er een dineer bij in? Dan zijn de kosten ook hoger. Voor een rondvaart zonder diner, betaal je tussen 8 en 11 euro.

 

Overnachten in Lyon

Wil je op vakantie naar Lyon? Dan heb je een overnachting nodig. Je kunt op verschillende plekken overnachten. Je kunt kiezen voor een hotel, camping, kampeerplaats of B&B. Wat de beste keus voor jou is? Dat ia afhankelijk van verschillende factoren.

Wil je goedkoop uit zijn? En heb je niet veel luxe nodig? Dan kun je het best kiezen voor een kampeerplek. Neem jezelf een tent mee? Dan kun je nog meer kosten besparen.

Wat een kampeerplek kost in Lyon? Nog géén 20 euro per nacht. Voor dit geld ben je in het prachtige Lyon.

Ga je voor iets meer luxe? En wil je een chalet huren? Dan ben je een stuk duurder uit. De precieze kosten zijn afhankelijk van het soort chalet dat je huurt.

Ga je met 8 mensen op vakantie? En wil je een luxe chalet? Dan betaal je de hoofdprijs. Wanneer je écht de hoofdprijs betaalt? Als je een luxe-chalet huurt midden in de zomervakantie.

Als je in de zomervakantie naar Frankrijk gaat, ben je het duurste uit. Logisch! In de zomervakantie willen de meeste mensen op vakantie.

De prijzen zijn niet alleen in Lyon het duurst, maar ook in de rest van Frankrijk.

Hou je toch van wat meer luxe? Kies dan voor een Hotel. In Lyon heb je veel verschillende hotels. De prijs is afhankelijk van de luxe, locatie en met hoeveel mensen je gaat.

Ga je in het laagseizoen? Vaak ben je voor 50 euro per nacht klaar. Voor dit geld krijg je niet heel veel luxe, maar zo kun je jouw vakantie betaalbaar houden. Ga je in het hoogseizoen? Dan ben je meer geld kwijt. De kosten zijn dan enorm afhankelijk van de luxe en de locatie.

Als je midden in Lyon wilt slapen, dan betaal je hiervoor.

 

Conclusie – Is Lyon dé plek om op vakantie te gaan?

Lyon kan zeker een ‘leuke’ plek zijn om op vakantie te gaan. Dit kan zowel met je geliefde, als met een gezin met kinderen. Lyon is redelijk groot en er is van alles te doen. In de zomer is het hier ook nog is heerlijk weer. Hierdoor gaan veel Nederlanders in deze streek op vakantie.

Door de historie van deze stad, is het ook geschikt voor mensen die hiervan houden. De ideale vakantie voor mensen die ervan houden om ‘oude gebouwen’ te bezoeken.

 

Stephanie

Als je mij vraagt wat mijn favoriete vakantieland is, is het antwoord zonder twijfel Frankrijk. Ik heb al veel vakanties in Frankrijk doorgebracht, maar heb nog altijd veel te ontdekken. Lees je mee op dit blog over mijn favoriete plekjes?

Geef een reactie