Disneyland Resort Parijs

Hét vakantiepark in Parijs

Disneyland Resort Parijs 

bevindt zich zo’n 32 kilometer ten oosten van Parijs. Toch wordt het echt gezien als onderdeel van Parijs, omdat het zo’n grote toeristische attractie is. Disneyland ligt in het arrondissement Marne-la-Valée. Andere benamingen voor Disneyland zijn Euro Disney, Euro Disney Resort of Disneyland Resort Parijs. Disneyland Resort Parijs is het tweede Disneyresort buiten de Verenigde Staten. Er is ook al een Tokyo Disney Resort en een Hong Kong Disneyland Resort. Deze parken zijn in eigendom van Euro Disney S.C.A. dat bedrijf is voor 39,8% in bezit van The Walt Disney Company.

Disneyland opende voor het eerst haar deuren op 12 april 1992. Ondertussen is het in de loop van de jaren uitgegroeid tot de grootste attractie van heel Europa. De plannen om een Disney park in Europa te beginnen zijn al  vroeg ontstaan, namelijk in de jaren ’70 van de 20e eeuw. Men ging op zoek naar een geschikte locatie voor een Disney park. Na vele onderzoeken bleek dat ze een keuze moesten maken uit 1200 locaties. Uiteindelijk hielden ze nog maar 2 locaties over, in Frankrijk of in Spanje. Doordat Frankrijk centraler ligt en een beter klimaat heeft dan Spanje werd er gekozen voor Marne-la-Vallée.

Op 2 augustus 1988 werd er voor het eerst gebouwd aan het Disney park in Parijs. Toen Euro Disney zijn deuren had geopend bleek dit direct een groot succes te zijn. In het eerst jaar kregen ze al meer dan 8,4 miljoen bezoekers.

In 1994 werd de naam Euro Disney veranderd in Disneyland Parijs. In 2002 werd het tweede Disney park geopend. Dat werd ‘Walt Disney Studios Park’ genoemd. Sinds die tijd is de naam veranderd in Disneyland Resort Parijs.

Na vele verbouwingen en grote uitbreidingen bestaat Disneyland Resort Parijs nu uit een oppervlakte van 19 vierkante kilometer. Het bestaat uit het themapark Disneyland Park en Walt Disney Studios Park, een uitgaan en winkelgebied Disney Village en de golfbaan Golf Disney. Verder bestaat het Disney Park ook uit 7 hotels die in totaal weer 5800 kamers te verdelen hebben.

Als je een bezoek aan Disneyland Resort Parijs brengt kan je rustig een nachtje blijven slapen. Alle hotels zijn geheel in Disney stijl ingericht. Je hebt de keuze uit een luxe of een lekkere eenvoudige kamer.

Hotels bij Disneyland Parijs:

  • Disneyland Hotel; dit is het echte Disneyland hotel. Het bevindt zich aan de rand van het park. Het is een luxe hotel dat de beschikking heeft over vier sterren.
  • Disney’s Hotel New York; is ook een viersterren hotel. De sfeer van dit hotel is niet alleen ingericht met Disney sterren, maar geeft je ook direct een impressie van the big Apple New York.
  • Disney’s Newport Bay Club; bevindt zich aan de oever van Lake Disney en is een driesterren hotel. In dit hotel voel je de sfeer van New Engeland voor 1900.
  • Disney’s Sequoia Lodge; is ook een driesterrenhotel. Bij dit hotel heb je een typische Amerikaanse sfeer met als thema de ruige Amerikaanse nationale parken. Hier kan je bijvoorbeeld in een boshut slapen.
  • Disney’s Hotel Cheyenne; dit is een tweesterren hotel dat in de stijl van het Wilde Westen verkeerd.
  • Disney’s Hotel Sante Fe; dit is ook een tweesterren hotel waar je geheel verblijft in de sfeer van het Zuidwesten van Amerika. Je beleeft je Disney avontuur in de stijl van de indianen en de conquistadores.
  • Disney’s Davy Crockett Ranch; dit is ook een tweesterren hotel dat net buiten het terrein van Disney ligt. Het hotel is geheel in de sfeer van de bekende pionier Davy Crockett.

Voor de toekomst had Disneyland Resort Parijs het plan om in 2017 een derde park te openen. Dit plan is een aantal jaren geleden uitgesteld tot 2030. Nu wordt er eerst nog gewerkt aan de uitbreiding van Walt Disney Studios Park.

Disneyland Park is het grootst van de twee themaparken. Het park heeft een oppervlakte van 566.000 vierkante meter en het bestaat uit vijf themagebieden. Die gebieden worden ook wel ‘lands’ genoemd. De vijf themagebieden zijn: Main Street USA, Frontierland, Adventureland, Fantasyland en Discoveryland.

Het tweede themapark Walt Disney Studios Park werd op 16 maart 2002 geopend. Het is in totaal 27 ha.  groot. In dit park zijn er vooral attracties gebaseerd op de film en showbusiness. Ook dit park bestaat uit vijf themagebieden. Die heten in dit park ‘Studio Lots’. De vijf themagebieden zijn: Front Lot, Toon Studio, Production Courtyard, Hollywood Boulevard en Backlot.

Disney Village is een uitgaan en winkelgebied dat ook op 12 april 1992 werd geopend. Disney Village is 30.000 vierkante meter groot en bestaat niet alleen uit winkels, restaurants en bioscopen, maar ook uit een aantal kleine attracties. In Disney Village zit bijvoorbeeld de grootste McDonald’s van Frankrijk en sinds 2009 zit heeft Starbucks ook een winkel in Disney Village.

Tot slot is er ook nog Disney Golf dat een groot golfcomplex is en bestaat uit zo’n 27 holes verdeeld over drie banen. Op dat complex bevindt zich ook een oefenterrein, een golfzone voor kinderen en een clubhouse.

Geef een reactie