Je bekijkt nu Bezienswaardigheden Nantes

Bezienswaardigheden Nantes

  • Bericht gepubliceerd op:27 mei 2022
  • Berichtcategorie:Steden
  • Bericht reacties:0 Reacties

Nantes hoort bij de 10 grootste steden van Frankrijk. Ga je op vakantie naar Nantes? Dan kun je verschillende bezienswaardigheden bezoeken. Ook zijn er verschillende feesten. Op deze feesten, komen veel mensen af.

Er zijn niet veel Nederlanders deze stad op vakantie gaan. Ga je wel naar Nantes? Dan zal je je verbazen, Nantes is een ‘’leuke’’ stad. Er is van alles te doen. Veel mensen die naar Frankrijk op vakantie gaan, weten dit niet.

Nantes is misschien wel één van de verborgen pareltjes in Frankrijk

Kasteel van Nantes

In de grotere steden van Frankrijk vind je veel kastelen. Ook in Nantes zijn verschillende kastelen te vinden. De meeste kastelen kun je niet bezoeken, het Château des ducs de Bretagne kun je wel bezoeken.

Dit kasteel is gebouwd in de 15e eeuw. Vroeger woonde hier een hertog, nu is het omgebouwd tot museum. De meeste kastelen die niet meer bewoond worden, worden uiteindelijk kastelen. Logisch! Een kasteel onderhouden kost veel geld, door mensen binnen te laten, wordt geld verdient. 

Dit geld kunnen ze gebruiken om het personeel en het onderhoud te betalen. Dit kasteel heeft een grote binnenplaats. Op de binnenplaats kun je gratis wonen. De binnenplaats wordt ook wel de ‘kasteeltuin’ genoemd. 

Wil je het kasteel liever van de binnenkant zijn? Dan zal je hiervoor moeten betalen. Hoeveel het kost? Dat is afhankelijk van wat je wilt doen. 

De prijzen verschillen dus. Ga je in de vakantie naar Nantes? Dan is de kans groot, dat het hier druk is.

De toren van een Fabriek

Huh, wat doet een toren nou in een lijst van bezienswaardigheden? Dat ga ik je nu uitleggen. Ken je de koekjes van LU? Deze koekjes komen uit Nantes. LU is een afkorting voor de voor- en achternaam van de oprichters. De fabriek is niet bijzonder, maar de toren, die valt op?

Deze fabriek is al jaren buitengebruik. Koekjes worden er tegenwoordig niet meer gemaakt. Wat er tegenwoordig gebeurt? Het wordt gebruikt als disco voor de jeugd van deze stad. Regelmatig wordt hier een goed feest georganiseerd. 

Île Nanets 

île Nanets is een populair wijk in de stad Nantes. Waar het in deze wijk omdraait? Alles draait hier om kunst. 

Deze wijk is een eiland midden in een rivier. Hoe kun je deze wijk bereiken? Je kunt deze wijk gewoon bereiken met de auto. Er zijn bruggen naar het vasteland. In deze wijk vind je veel mooie plekjes.

Er zijn verschillende bezienswaardigheden die veel toeristen aantrekken. Het voordeel van toeristen? Toeristen geven geld uit! Daarom zijn toeristen erg belangrijk voor Nantes. En zeker voor deze wijk.

Hierdoor komt er meer werkgelegenheid. Het is vooral belangrijk voor winkels en restaurants. In deze wijk worden verschillende feesten gehouden. Ook worden er regelmatig concentreren gegeven. Ben je gek van muziek en natuur? Dan is dit dé plek voor jou.

Dit is gewoon een hele bijzondere plek. Jaarlijks krijgt deze wijk steeds meer bezoekers. Waarom? Omdat deze plek steeds bekender wordt.

The Grand Elephant

De blikvanger van deze wijk is toch wel The Grand Elephant. The Grand Elephant is erg indrukwekkend. Het is namelijk een grote olifant die over het eiland loopt. De olifant maakt grote stappen, echte geluiden en heeft zelf bewegende oren. 

Dit is écht de toeristenattractie van Nantes. Wil je een ritje mee maken? Dan kun je op verschillende plekken opstappen. Het allermooiste aan deze attractie is dat alles zo echt is. Er komt zelfs water door de slurf van de olifant.

Veel mensen weten niet wat ze zien, wanneer deze attractie langs hun komt. Een ritje in deze attractie is helaas niet gratis, je moet er voor betalen. Wat de tickets kosten? 8.50 voor een volwassene en 5.50 voor kinderen.

Is jouw kind jonger dan 4 jaar? Dan mag je kind gratis mee. In de olifant is plek voor 50 personen. 

Dit is écht een geweldig ervaring. Ben je in de buurt van Nantes of in Nantes zelf? Dan moet je dit gedaan hebben.

Marine World Carrousel

Op dit eiland vind je nog veel meer bezienswaardigheden. Dit eiland wordt elk jaar populairder, jaarlijks komen er steeds meer toeristen. Logisch! Het is een unieke plek!  Ben je hier eenmaal geweest? Dan ga je vaak nog terug.

Ben je op het eiland? Dan kun je ook een rit maken in de Marine World Carrousel.

Deze Carrousel heeft 3 verdiepingen. Wat een ritje kost? Voor een volwassene 8.50 en voor  kinderen 3 euro. Is jouw kind jonger dan 1? Dan mag hij/zij gratis. Wil je deze attractie alleen van binnen zien? Dat kan ook! Je bent dan een stuk goedkoper uit! Voor volwassen kost dit 6.30 en voor kinderen 4 euro. Kinderen onder de 4 jaar zijn gratis.

Stephanie

Als je mij vraagt wat mijn favoriete vakantieland is, is het antwoord zonder twijfel Frankrijk. Ik heb al veel vakanties in Frankrijk doorgebracht, maar heb nog altijd veel te ontdekken. Lees je mee op dit blog over mijn favoriete plekjes?

Geef een reactie