Je bekijkt nu Wat kost een appartement in Parijs?

Wat kost een appartement in Parijs?

  • Bericht gepubliceerd op:23 april 2022
  • Berichtcategorie:Parijs
  • Bericht reacties:0 Reacties

Appartementen zijn niet goedkoop. Zeker niet in Parijs. Wat je precies voor een appartement betaalt? Dat is afhankelijk van de locatie, grootte en het bouwjaar. Voor een appartement in Parijs wordt gemiddeld 8500 euro per m2 betaalt. 

Heb je een appartement van 100 m2? Dan betaal je hier gemiddeld 850.000 euro voor. Dat is niet niks. Zeker niet, omdat je minimaal 20% eigen geld moet hebben. Ook moet je de notariskosten zelf betalen.

Wil je emigreren naar Frankrijk? En lijkt Parijs jou ‘’de plek’’ om te wonen? Denk dan goed na over de m2 prijs.

In Parijs is de prijs per m2 het hoogst. Hierdoor krijg je minder ‘’huis’’ voor je geld. In verschillende steden in Frankrijk liggen de prijzen een stuk lager.

Een voorbeeld hiervan? Marseille! Marseille is een grote stad in Frankrijk. Wat je hier betaalt per m2? ongeveer 2200 euro. Dat is bijna vier keer goedkoper! Heb je in Parijs een appartement van 100 m2? Dan kun je in Marseille een villa kopen van 400 m2.

In steden zijn de laatste jaren de prijzen het hardst gestegen. Toch, stijgen de huizenprijzen in Frankrijk mondjesmaat.

Dit is niet te vergelijken met de prijsstijging in Nederland. In Nederland zijn de laatste jaren de huizen bijna twee keer zo duur geworden. Hierdoor is voor starters bijna geen huis te vinden. Hier hebben ze in Frankrijk een stuk minder last van.

Alternatief voor een appartement in Parijs

Frankrijk is een groot land, er zijn veel andere steden waar je een appartement kunt kopen. Maar wil je toch in een grote stad wonen? Dan kun je emigreren naar Nice.  In Nice is de m2 prijs ongeveer de helft van de prijs in Parijs.

Het resultaat? Je kunt bijna twee keer zo groot wonen. En dit alles voor hetzelfde geld. En laten we eerlijk zijn, Zuid-Frankrijk is toch heerlijk? Zuid-Frankrijk heeft een goed klimaat, het is vaak lekker weer.

Vooral in de zomer is het hier warm. In Nice komen jaarlijks veel toeristen, maar dit is niet te vergelijken, met de hoeveelheid toeristen in Parijs.

In de hoofdstad van Frankrijk zijn altijd toeristen. Ook zijn er veel meer bezienswaardigheden.

Vind je het leuk om tussen de toeristen te wonen? Dan kun je het best in Parijs gaan wonen. Wil je groot wonen? Dan kun je het best gaan wonen in Nice. Nice is niet de goedkoopste plek om te wonen. Wil je nog goedkoper wonen? Dan kun je het best in Marseille gaan wonen.

Hier is de prijs per m2 bijna vier keer goedkoper dan in Parijs. Wil je graag groot wonen? Dan is Marseille de beste optie. Toch gaan niet veel mensen weg uit Parijs? Waarom niet? Omdat ze gewend zijn aan ‘’het leven’’ in Parijs.

Ze zijn gewenst aan de miljoenen toeristen. Ze zitten goed op hun plek. Eigenlijk zouden ze niet weten waarom ze zouden verhuizen. Welke mensen wel verhuizen? De mensen die een hekel krijgen aan de toeristen.

Jaarlijks komen er steeds meer toeristen naar Parijs. Ook komen er andere mensen te wonen in Parijs. Er komen steeds meer rijke mensen, terwijl de arme mensen uit de stad vertrekken.

 

Stephanie

Als je mij vraagt wat mijn favoriete vakantieland is, is het antwoord zonder twijfel Frankrijk. Ik heb al veel vakanties in Frankrijk doorgebracht, maar heb nog altijd veel te ontdekken. Lees je mee op dit blog over mijn favoriete plekjes?

Geef een reactie