Je bekijkt nu Tips voor vakantie bij het meer van Annecy

Tips voor vakantie bij het meer van Annecy

Vakantie aan het meer van Annecy – Vakantie vieren is niet iets wat je zomaar doet en je zoekt een bijzondere locatie. Als je uiteindelijk vakantie aan het vieren bent, dan kun je daar natuurlijk gewoon van genieten, maar vooral het voorbereiden van een vakantie is niet iets wat je zomaar doet. Hoe doet je dat eigenlijk precies? Hoe zorg je ervoor dat je weet waar je naartoe wilt gaan op vakantie en dat je weet welke dingen je op je vakantiebestemming wilt gaan doen?

Je bent nu dit artikel aan het lezen en dat is helemaal geen slechte eerste stap om te beginnen aan de voorbereidingen van je vakantie. Met dit artikel en andere artikelen kun je namelijk meer lezen over verschillende soorten vakantiebestemmingen en kun je ook de tips in je opnemen en op deze manier de best mogelijke vakantie voor jezelf organiseren.

De beste tips voor een heerlijke vakantie

In dit artikel geven we je graag specifieke tips, niet over op vakantie gaan, maar over één speciale vakantiebestemming, namelijk het meer van Annecy. Weet je al iets over dit meer en ben je nieuwsgierig geworden – wil je alles weten over het meer van Annecy en de beste vakantietips voor deze bestemming krijgen? Dan zit je op deze pagina en vooral in dit artikel helemaal goed, want hier vertellen we je graag alles over het meer van Annecy en geven we je de beste tips, zowel qua dingen die er te doen zijn in de omgeving en de beste plekken om te overnachten rondom het meer. Lees snel verder en ontdek of dit meer echt iets voor jou is.

Goed om te weten is dat het meer van Annecy in Frankrijk ligt. Het meer is een van de meest bijzondere meren van Europa en misschien wel van de wereld. Maar waarom is dat eigenlijk zo? Dat komt door het zuivere water dat het meer heeft. En daardoor is het meer van Annecy ook een enorm toeristische trekpleister en bezoeken jaarlijks miljoenen mensen dit geweldige meer.

Het meer van Annecy ligt in Haute-Savoie en is waanzinnig populair vanwege de zuiverheid van het meer. Het meer van Bourget is het grootste meer van Frankrijk en hierna is het meer van Annecy het grootste meer van Frankrijk. In ieder geval wel het meest bijzonder.

Bekijk ook onderstaande dronevideo waarin je zelf kunt zien hoe mooi het Meer van Annecy is.

Wat moet je nog meer weten over het meer van Annecy?

We vinden het ook heel leuk om je verschillende soorten feitjes te geven als het gaat om de afmetingen en de diepte van het meer. Dan heb je een idee naar wat voor een meer je staat te kijken als je het meer gaat bezoeken. Het meer van Annecy heeft een oppervlakte van ongeveer 27 vierkante kilometer en is daarmee dus waanzinnig groot.

Gelukkig kun je wel het einde van het meer zien als je aan de ene kant staat en naar de overkant kijkt. Zwemmen is wel een iets te ambitieus plan, zeker als je heen en weer wilt gaan zwemmen, want dan zou je meer dan 50 kilometer moeten zwemmen om in het gehele meer te zijn geweest. Dat is geen doen!

De hoogte van het wateroppervlakte is precies 447 meter en het water is op het diepste punt 41 meter diep. Dat is behoorlijk diep voor een meer. Verder is het interessant om te weten dat de oeverlengte van het meer 38 kilometer is. Er zijn heel veel leuke dingen te doen rondom het meer. Er zijn natuurlijk allemaal restaurants en cafés waar je heerlijk kunt eten en drinken. Maar er zijn ook allerlei verschillende soorten hotels, herbergen en campings waar je kunt overnachten. Het ligt natuurlijk er ook sterk aan wat voor type jij bent – houd je meer van kamperen of houd je meer van overnachten in een hotel? Maak deze keuze echt voor jezelf.

Op welke manier wil jij bij het meer overnachten?

Weet jij al op welke wijze je wilt overnachten bij het meer van Annecy? Wat je ook zou kunnen doen, is de verschillende opties bekijken en op basis hiervan een keuze maken. Het kan ook altijd goed helpen om de reviews op Google te lezen van de verschillende plekken waar je kunt overnachten. Misschien zijn de Google reviews over een camping dichtbij het meer van Annecy wel heel lovend en word je op deze manier toch overgehaald om een keer te gaan kamperen. Zo zijn er ook campings en hotel die echt pal naast het meer liggen en er zijn hotels en campings waarvoor je een stukje moet rijden, voordat je weer bij het meer bent.

Dit verschilt natuurlijk ook in prijs qua ligging. Hoe dichter bij het meer, hoe duurder het zal worden om op een camping of in een hotel te gaan slapen. Dus hierin kun je ook weer de keuze maken: hoeveel budget heb je over voor een vakantie richting het meer van Annecy?

Misschien is het leuk om een vakantie bij het meer van Annecy van een nacht of drie te plannen en hierna nog verder te reizen naar een andere mooie vakantiebestemming in Frankrijk? Wij weten het in elk geval zeker: het meer van Annecy is geweldig.

Kun je zwemmen in het meer van Annecy?

Ja, het is heerlijk om in het meer te zwemmen. Het water is helder en schoon met een aangename temperatuur rond 22°C en 24°C in de zomer.

Hoe is het meer van Annecy ontstaan?

Het meer is ongeveer 18.000 jaar geleden ontstaan, op het moment dat de grote alpengletsjers smolten. Het wordt gevoed door vele kleine rivieren uit de omliggende bergen (Ire, Eau morte, Laudon, Bornette en Biolon) en een krachtige onderwaterbron, de Boubioz, op 82 meter diepte.

Waar ligt het meer van Annecy?

Annecy ligt in het noorden van de Franse Alpen, 40 km ten zuiden van Genève, Zwitserland en 50 km van Chambéry.

Waarom is het meer van Annecy zo populair?

Het ongerepte meer is een van de grootste meren van Frankrijk en ligt tussen met sneeuw bedekte bergen. Het staat bekend als het schoonste meer van Europa. Het meer van Annecy, geschilderd door Paul Cézanne, wordt gedeeltelijk omringd door een fietspad dat langs Saint-Jorioz loopt, dat deel uitmaakt van de prehistorische paalwoningen rond de Alpen van de UNESCO. Voor jong en oud is het meer een prachtige locatie om te verblijven.

teksten laten schrijven

Stephanie

Als je mij vraagt wat mijn favoriete vakantieland is, is het antwoord zonder twijfel Frankrijk. Ik heb al veel vakanties in Frankrijk doorgebracht, maar heb nog altijd veel te ontdekken. Lees je mee op dit blog over mijn favoriete plekjes?

Geef een reactie