Je bekijkt nu Auvergne

Auvergne

Auvergne ligt in het midden van Frankrijk. Auvergne bestaat uit vier departementen, namelijk: Allier, Cantal, Haute-Loire en Puy-de-Dome. Ongeveer 300km ten zuiden van Parijs. Auvergne is een streek die veel rust en ontspanning biedt. Auvergne heeft veel afwisselende landschappen met meren, bergen en bossen. Met op de achtergrond Centraal Massief biedt dit gebied een rijke variatie aan landschappen.

In Auvergne vind je beboste bergen en kristalheldere stromen ver weg van het hectische stadsleven. Hier zijn rust en stilte volop aanwezig en lijkt de tijd stil te staan.

Auvergne: bosrijke gebied in Franrijk

In Auvergne liggen de uitgestrekte bossen van Forêt-de-troncais, forêt Gros Bois en Forêt de Dreuille.

De vele Châteaux laten het rijke leven van vroeger nog goed zien. Onder andere in Château in Bourbon-l’Archambault, château le Riau, Château Ygrande, Château Chouvigny, Château la Palice en Château la Louvrière laten dit historische gevoel herleven. Enkele kastelen in Auvergne zijn vandaag de dag locaties voor diverse festiviteiten als klassieke muziekconcerten, middeleeuwse festivals en andere voornamelijk culturele evenementen.

Het meer van Auvergne is voor natuur en sportliefhebbers echt de moeite waard. Je kan een mooie tocht langs de mooie rivieren Allier en Sioule. In het berggebied in het oosten van Auvergne kan je gaan parasailen van de Puy de Dôme.

Wijnliefhebbers kunnen terecht in de streek rondom Saint-Pourcain-sur-Sioule; een bekend wijngebied met vooral witte wijn. Ontdek de route die langs verschillende wijndorpjes en mooie Châteaux gaan. In de wijnkelders kun je het rijke assortiment aan wijnen proeven en flessen kopen.

Stephanie

Als je mij vraagt wat mijn favoriete vakantieland is, is het antwoord zonder twijfel Frankrijk. Ik heb al veel vakanties in Frankrijk doorgebracht, maar heb nog altijd veel te ontdekken. Lees je mee op dit blog over mijn favoriete plekjes?

Geef een reactie