Je bekijkt nu Rhône Alpes

Rhône Alpes

De regio Rhône Alpes grenst aan Zwitserland en Italië en ligt tussen de Bourgogne en de Pyreneeën. Ook deze regio heeft een schitterende natuur. Met vele natuurparken en mooie plekken zoals de Mont Blanc en de Gorges de l ‘Ardèche.

De natuur is heel verschillend in deze regio. Van bergen tot wijngaarden en van lavendelvelden tot olijfboomgaarden. Het is ook een ideale plek voor sporters en natuurliefhebbers. In deze regio kan je ook mountainbiken, kanoën en wandelen.

In Rhône Alpes liggen de volgende grote plaatsen. Lyon, Chambéry, Grenoble, Saint-Étienne, Annecy en Roanne. Het bestaat ook uit acht departementen. De Loire, Rhône, Ain, Ardèche, Drome, Isere, Savoie en de Haute Savoie.

Deze regio is één van de belangrijkste economische regio’s in Europa en de op twee na belangrijkste economische regio in Frankrijk.

Door de departementen Loire en Rhone lopen ook de gelijknamige rivieren. De departementen Isere, Savoie en Haute Savoie bestaan juist uit hooggebergte. Het bestaat alleen maar uit bergen, meren, natuurparken en natuurreservaten. Je kan hier klimmen, skiën, wandelen en genieten van het uitzicht.

Vakantie in Rhône Alpes

Als je naar de departementen Ardèche en Drome vertrekt ga je vooral de Provençaalse invloeden tegemoet. De lavendelvelden en de olijfboomgaarden en natuurlijk heel veel zon. Het is heerlijk vakantie vieren in deze regio en in de zomer kom je hier veel Nederlanders tegen.

In de regio Rhône Alpes liggen de vijf grootste meren van Frankrijk. Onder andere het meer van Geneve, lac du Bourget en lac d’Annecy.

Ook voor de golfsport kan je naar deze regio. Ze hebben meer dan 60 golfbanen. Het is de tweede grootste regio van Frankrijk op het gebied van golf. Er zijn ook zes dorpen waar je kan skiën. De bekendste dorpen waar je kan skiën zijn Les 2 Alphes, Tignes en l’Alpe d’Huez.

Er is ook een route langs de Savoie en de Haute Savoie. Die route heet La Route des Grandes Alpes deze route leidt je langs de mooiste plekjes. De route kan je per auto, fiets of motor afleggen.

Stephanie

Als je mij vraagt wat mijn favoriete vakantieland is, is het antwoord zonder twijfel Frankrijk. Ik heb al veel vakanties in Frankrijk doorgebracht, maar heb nog altijd veel te ontdekken. Lees je mee op dit blog over mijn favoriete plekjes?

Geef een reactie