Je bekijkt nu Sport in Frankrijk

Sport in Frankrijk

  • Bericht gepubliceerd op:10 februari 2022
  • Berichtcategorie:Sport
  • Bericht reacties:0 Reacties

In Frankrijk worden er ook heel veel sporten beoefend. Voetbal, wielrennen, tennis, paardrijden en rugby zijn de meeste populaire sporten in Frankrijk.

Tour de France

Het grootste wielevenement ter wereld wordt elk jaar in Frankrijk gehouden, namelijk de Tour de France. Aangezien de Tour altijd in de zomer wordt gereden is het erg leuk langs een etappe de renners aan te moedigen. Het is een heel circus wat je dan zult zien.

Roland Garros

Een ander groot evenement is Roland Garros; een groot tennistoernooi dat elk jaar in Parijs gehouden wordt. Dit toernooi vindt al plaats in Parijs sinds 1891.

Voetbal in Frankrijk

In 1998 werd het Franse voetbalelftal wereldkampioen in Frankrijk door met 3-0 van Brazilië te winnen. Belangrijke voetbalclubs uit Frankrijk zijn, Paris Saint Germain, AS Monaco, Olympique Marseille en Olympique Lyon. Lees meer over voetbalclubs in Frankrijk.

In Frankrijk wordt heel streng gekeken naar doping en er staan ook zware straffen op.

Stephanie

Als je mij vraagt wat mijn favoriete vakantieland is, is het antwoord zonder twijfel Frankrijk. Ik heb al veel vakanties in Frankrijk doorgebracht, maar heb nog altijd veel te ontdekken. Lees je mee op dit blog over mijn favoriete plekjes?

Geef een reactie