Je bekijkt nu Voetbalreizen naar Frankrijk

Voetbalreizen naar Frankrijk

  • Bericht gepubliceerd op:14 juli 2022
  • Berichtcategorie:Sport
  • Bericht reacties:0 Reacties

Aangezien Frankrijk steeds populairder wordt op voetbalgebied worden er ook meer en meer voetbalreizen naar Frankrijk geboekt. In ons blog over voetbalclubs in Frankrijk lees je al over heel veel Franse voetbalclubs in de Ligue 1 en Ligue 2. In dit artikel gaan we specifiek in op voetbalreizen naar Frankrijk.

Welke Nederlanders voetballen in Frankrijk?

In het verleden hebben diverse Nederlandse voetballers gespeeld bij een Franse voetbalclub. Toch was Frankrijk voor de meeste voetballers niet zo populair als bijvoorbeeld Engeland, Italië of Spanje. Tot de bekendste namen horen o.a. Memphis Depay bij Olympique Lyon (inmiddels FC Barcelona) en Georgino Wijnaldum bij Paris Saint Germain. Een overzicht met Nederlanders in het Franse voetbal vind je op Wikipedia.

Bekende Franse voetballers

Frankrijk is zonder twijfel een voetballand. In iedere grote stad is wel een bekende voetballer geboren. Zo werd Kylian Mbappé in Parijs geboren, Eric Cantona werd geboren in Marseille en zag Eric Abidal in Lyon het levenslicht. In deze steden vind je ook mooie stadions waar je een sfeervolle voetbalwedstrijd te zien kunt krijgen.

Wil jij ook één van de Nederlanders in Frankrijk in actie zien of misschien wel een Franse (opkomende) voetbalster? Dan wordt het tijd voor een toffe voetbalreis naar Frankrijk. Onze partners hebben hierin een uitgebreid aanbod.

Beste voetbalreizen naar Frankrijk via onderstaande partners

  • Voetbalreizen: sinds 2004 actief in het organiseren van voetbalreizen. Een ticket voor een wedstrijd in de Ligue 1 boek je eenvoudig via deze site. Ook een hotel en/of vlucht zijn hier te regelen.
  • VoetbalreizenXL: biedt naast complete voetbalreizen ook losse tickets aan. Handig als je tijdens je vakantie in Frankrijk toch even een leuke wedstrijd wilt meepakken. De voetbalreizen gaan naar Parijs, Marseille en Lyon wat natuurlijk ook allemaal geweldige steden zijn voor een stedentripje.
  • Voetbalticketshop: heeft alleen losse tickets voor voetbalwedstrijden van Paris Saint Germain, Olympique Lyon en Olympique Marseille.

In welke stadions wordt gespeeld?

Paris Saint Germain speelt in het stadion Parc des Prinses in Parijs. Er kunnen 51.000 mensen in het stadion waar ook concerten worden georganiseerd. Parc des Prinses is niet het grootste stadion van Parijs. Dat is namelijk het Stade de France waar het Franse nationale team voetbalt. Hier kunnen 81.000 mensen in.

Olympique Marseille speelt de wedstrijden in Stade Vélodrome. Dit is het grootste stadion van Frankrijk met een capaciteit van 67.000 personen. Het is een multifunctioneel stadion, maar wordt hoofdzakelijk voor voetbalwedstrijden gebruikt.

Het stadion van Olympique Lyon wordt Parc OL oftewel Parc Olympique Lyonnais genoemd. Er kunnen bijna 60.000 mensen in dit stadion.

Welke voetbalclub bezoek jij binnenkort?

Wedstrijd PSG bezoeken? Of wordt het toch Olympique Marseille of Lyon? Of kies jij voor een nog wat onbekendere club? Overal in Frankrijk zijn voetbalstadions en -clubs te bezoeken. Via de partners op deze pagina boek jij op een veilige, betrouwbare manier je voetbalreizen naar Frankrijk.

Wie is het vaakst kampioen van Ligue 1 geworden?

AS Saint-Étienne, Paris Saint-Germain en Olympique Marseille wonnen alle drie tienmaal de Division 1/Ligue 1.

Hoe heet de Franse competitie

De Franse competitie heet de Ligue 1. Aangezien Uber Eats de sponsor is, wordt de competitie ook vaak Ligue 1 Uber Eats genoemd. De competitie bestaat uit 20 clubs, waarvan AS Monaco officieel niet Frans is.

Stephanie

Als je mij vraagt wat mijn favoriete vakantieland is, is het antwoord zonder twijfel Frankrijk. Ik heb al veel vakanties in Frankrijk doorgebracht, maar heb nog altijd veel te ontdekken. Lees je mee op dit blog over mijn favoriete plekjes?

Geef een reactie