Je bekijkt nu Pays de la Loire

Pays de la Loire

  • Bericht gepubliceerd op:16 april 2022
  • Berichtcategorie:Regio's
  • Bericht reacties:0 Reacties

Aan de westkust van Frankrijk bevindt zich de regio Pays de la Loire. De departementen zijn; Loire-Atlantique, Maine-et-Loire, Mayenne, Sarthe en Vendée. Ook wel de Atlantische Loirestreek.

In de departementen Vendée en de Loire Atlantique liggen mooie zandstranden. Er  zijn ook veel vissersdorpjes en badplaatsen die watersportmogelijkheden aanbieden. Een vakantie in deze regio is een goed alternatief voor zuid-Frankrijk.

Cultuur in Pays de la Loire

Ook kan je in Pays de la Loire aan culturele bezienwaardigheden doen. Onder andere bijzondere steden, zoals Nantes, Le Mans, Saumur, Angers, Tours en Laval. Het gebied dat rondom de Loire rivier ligt, staat ook op de wereld erfgoedlijst en is omringd met Renaissancekastelen.

Ook liggen er in de regio grote en lange rivieren, zoals Loir, Sarthe of Mayenne. Ook de fietsliefhebbers kunnen terecht in deze regio er is een mooie route tussen Tours en Angers waar je 150 km kan fietsen.

Dichtbij Saumur ligt ook een dierentuin die gevestigd is in een voormalige steengroeve.

Stephanie

Als je mij vraagt wat mijn favoriete vakantieland is, is het antwoord zonder twijfel Frankrijk. Ik heb al veel vakanties in Frankrijk doorgebracht, maar heb nog altijd veel te ontdekken. Lees je mee op dit blog over mijn favoriete plekjes?

Geef een reactie