Je bekijkt nu Champagne

Champagne

  • Bericht gepubliceerd op:23 maart 2022
  • Berichtcategorie:Regio's
  • Bericht reacties:0 Reacties

De departementen van de regio Champagne zijn: Ardennes, Aube, Marne, Haute-Marne. Iedereen herkent de Champagne streek door de vele wijngaarden, maar ook door de bossen en meren. De Champagne staat bekend om zijn gelijknamige en mousserende wijn.

Proost op de Champagne

Als je de Champagne streek bezoekt mag een bezoek aan een van de grote champagnehuizen bijvoorbeeld Eperny of Reims natuurlijk niet ontbreken. Je kunt ook een speciale champagneroute volgen die uitgezet is langs een aantal wijnboeren.

De Marne is een streek in Champagne met als belangrijkste stad Reims. Uit deze streek komen de allerbekendste champagnes. Het meest indrukwekkende aan Reims is de bijzondere kathedraal. Ook de stad Troyes is een mooie bezienswaardigheid.

Het weer in de Champagne streek is ongeveer hetzelfde als in Nederland. Er valt gemiddeld in het jaar veel regen, alleen in de zomer is het er wel een stukje warmer dan in Nederland.

Stephanie

Als je mij vraagt wat mijn favoriete vakantieland is, is het antwoord zonder twijfel Frankrijk. Ik heb al veel vakanties in Frankrijk doorgebracht, maar heb nog altijd veel te ontdekken. Lees je mee op dit blog over mijn favoriete plekjes?

Geef een reactie