Je bekijkt nu Midi Pyreneeën

Midi Pyreneeën

  • Bericht gepubliceerd op:19 april 2022
  • Berichtcategorie:Regio's
  • Bericht reacties:0 Reacties

De Midi Pyreneeën is de grootste regio van Frankrijk. Het bestaat uit acht departementen met een oppervlakte van 45.000 vierkante kilometer. De hoofdstad van Midi Pyreneeën is Toulouse. De departementen zijn: Ariege, Aveyron, Haute-Garonne, Gers, Lot, Hautes-Pyrénées, Tarn en Tarn-et-Garonne.

Deze regio bestaat uit grote stukken natuurlandschap vanaf de toppen van de Pyreneeën tot aan de rand van de Auvergne en Languedoc Roussillion.

Steden en dorpen in Midi Pyreneeën

De bekendste plaatsen van Midi Pyreneeën zijn Cahors, Lourdes, Toulouse en Albi. Ook staat deze regio bekend om zijn antiekmarkten en vlooienmarkten.

Omdat deze regio zo groot is bestaat het uit vele verschillende streken het is een kruising van het Atlantische klimaat in het westen en het mediterrane in het oosten en van de ruige plateaus van de Aveyron tot aan de groene dalen van de rivieren van de Pyreneeën. De regio grenst niet aan de zee, maar bestaat wel uit vele rivieren en meren.

Het schitterende uit de Midi Pyreneeën zijn de bastides uit het oude Middeleeuwen, maar ook de lucht- en ruimtevaartindustrie in Toulouse. Dit is een regio waarin de geschiedenis voort blijft leven. Een mooie trip in deze regio is ook de bedevaartstocht in Lourdes, de grotten in de bergen van Ariége en het museum Toulouse-Lautrec in Albi.

Stephanie

Als je mij vraagt wat mijn favoriete vakantieland is, is het antwoord zonder twijfel Frankrijk. Ik heb al veel vakanties in Frankrijk doorgebracht, maar heb nog altijd veel te ontdekken. Lees je mee op dit blog over mijn favoriete plekjes?

Geef een reactie