Je bekijkt nu Languedoc Roussillon

Languedoc Roussillon

  • Bericht gepubliceerd op:10 maart 2022
  • Berichtcategorie:Regio's
  • Bericht reacties:0 Reacties

De Languedoc Roussillon is een Franse regio waar de zon bijna het gehele jaar volop schijnt. Deze regio ligt in het zuiden van Frankrijk en strekt zich uit van de Camargue tot aan de Pyreneeën. De departementen zijn: Aude, Gard, Hérault, Lozere en Pyrénées-Orientales.

Waar is Languedoc Roussillon beroemd om?

  • Grotten
  • Camping
  • Mooie Frans-Romeinse dorpen
  • De Pyreneeën
  • Epische wegen & tunnels
  • Wijn

De regio bestaat uit een strand van zo’n 200 kilometer lang en er komen veel toeristen naar toe voor de zon en de natuur. Languedoc Roussillon kent de middeleeuwse stad Carcassonne, de vestigingen van Katheren, het Canal du Midi, het plateau en de rivieren van de Tarn, de toppen van de Cevennen en de Pyreneeën, de hoge Languedoc , de prachtige natuur en gezellige dorps- en stadsfeesten.

De regio ligt langs de Middellandse Zee en loopt vanaf de Spaanse grens tot aan de Rhone-delta. De echte toeristische trekpleisters in Languedoc Roussillon zijn steden zoals Montpellier, Nimes, Carcassonne en Uzes. Ook de natuurparken en de vele wandelroutes zijn echte toeristen trekkers.

Place de la Comédie - Montpellier
Place de la Comédie – Montpellier

Mediterrane stad Montpellier

De hoofdstad van Languedoc Roussillon is Montpellier, een echte mediterrane stad waar iedereen alles nog rustig aan doet en de levensstandaard hoog is. In de stad bevinden zich nog vele oude historische gebouwen, maar ook nieuwe moderne gebouwen. Lees meer over de bezienswaardigheden in Montpellier.

Ook de kust van Languedoc Roussillon is een prachtig gebied. Het trekt vele toeristen, omdat er veel te doen is. Zo zijn er grote vakantieoorden, maar ook oude vissershavens en luxe jachthavens.

In deze regio wordt er een mix gemaakt van de oude en de nieuwe levensstijl. In Camargue wordt bijvoorbeeld nog gewerkt met de oude ambachten. Ook worden er nog stierengevechten gehouden.

In de steden Sete en Palavas nemen echte vissersteams het tegen elkaar op met steekspelen vanaf de boot. Er worden hele toernooien op het water gehouden.

Langs de bijna 40 stranden van Languedoc Roussillon wordt elke dag de blauwe vlag gehesen, als teken voor schoon zwemwater. In het zuiden van deze regio liggen de prachtige vakantieoorden Gruissan en Leucate. Het is ook een schitterende plek voor liefhebbers van windsurfen.

Languedoc-Roussillon wijnstreek

Languedoc Roussillon: grootste wijnstreek van Frankrijk

Tijdens je vakantie in Languedoc Roussillon ontkom je bijna niet aan een bezoekje aan een wijngaard. Je vindt er vele honderden in de regio en maar liefst 40% van de landbouwgrond bestaat uit wijngaard. Er groeien veel verschillende druivensoorten bij elkaar en dat zorgt voor unieke wijnen.

De Languedoc is de grootste producent van biologische wijnen in Frankrijk, en ook de grootste producent van IGP en AOC rosé wijnen in het land. Meer dan één op de drie Franse wijnen wordt hier geproduceerd. De wijnbouw is een van de belangrijkste motoren van de lokale economie en veel van de wijnmakerijen zijn kleine familiebedrijven die al generaties lang bestaan. Het is natuurlijk superleuk om een lokale wijnboer te bezoeken voor een rondleiding en proeverij.

Lees meer over de wijnen in Languedoc Roussillon

Langs de zee van Languedoc Roussillon liggen prachtige typisch Franse dorpjes met een geheel eigen karakter. In deze dorpjes kwamen ook grote schilders, zoals Picasso en Matisse. Die lieten zich inspireren door de schoonheid van de mooie havens. Onder andere Collioure, Banyuls, Port-Vendres en Cerbere.

Languedoc Roussillon kent vele verschillende soorten landschappen. Er komen ook veel toeristen naar deze regio om te wandelen, paart te rijden en te mountainbiken, maar ook om de bergen van de Cevennes en de Pyreneeën te beklimmen.

Stephanie

Als je mij vraagt wat mijn favoriete vakantieland is, is het antwoord zonder twijfel Frankrijk. Ik heb al veel vakanties in Frankrijk doorgebracht, maar heb nog altijd veel te ontdekken. Lees je mee op dit blog over mijn favoriete plekjes?

Geef een reactie