Je bekijkt nu France-Comté

France-Comté

  • Bericht gepubliceerd op:18 maart 2022
  • Berichtcategorie:Regio's
  • Bericht reacties:0 Reacties

Het France-Comté is een regio in het oosten van Frankrijk. De noordelijke grens van deze regio grenst met Elzas, Lotharingen en Champagne. In het westen grenst France-Comté aan de Bourgondië en in het zuiden aan de regio Rhone-Alpes. Het France-Comté is een grote toeristische regio dat voor bekend staat om het bergachtige gebied met mooie kastelen.

Departementen in France-Comté

De regio France-Comté bestaat uit vier departementen. Namelijk Doubs, Jura, Haute Saone en Territoire de Belfort.

Deze regio is een geweldige plek voor toeristen die de natuur willen ontdekken door te gaan wandelen, fietsen of paardrijden. Het departement Haute Saone ligt in het zuidelijkste gedeelte van France-Comté en staat bekend om de grote landschapverschillen. In het westen stroomt de rivier de Saone 130 kilometer door het departement.

In de regio France Comté bevinden zich vele mooie oude kathedralen, kloosters en abdijen.

Ook kent deze regio een aantal festivals en spelen veel toeristen aantrekken en ook de cultuur in de France Comté stimuleren en vormen.

Stephanie

Als je mij vraagt wat mijn favoriete vakantieland is, is het antwoord zonder twijfel Frankrijk. Ik heb al veel vakanties in Frankrijk doorgebracht, maar heb nog altijd veel te ontdekken. Lees je mee op dit blog over mijn favoriete plekjes?

Geef een reactie