Je bekijkt nu Ile de France

Ile de France

  • Bericht gepubliceerd op:11 mei 2022
  • Berichtcategorie:Regio's
  • Bericht reacties:0 Reacties

Ile de France is een bekende regio rondom Parijs. Het bestaat uit vele vaarwegen en ongeveer negen Koninklijke steden met meer dan 400 parken en tuinen en vele middeleeuwse dorpjes. De departementen van Ile de France zijn: Parijs, Seine-et-Marne, Yvelines, Essonne, Hauts-de-Seine, Seine-Saint-Denis, Val-de-Marne en Val-d’Oise.

Versailles

Deze regio werd vroeger door de Fransen gezien als verblijfsoord. De grote bossen rondom Versailles werden gebruikt als jachtterreinen en er stonden ook grote paleizen. De meeste paleizen bevinden zich er nog steeds en zien er nog schitterend uit. Ile de France telt nu ongeveer 400 beschermde tuinen en kastelen die op de monumentenlijst staan.

Wat te doen in Ile de France?

Bezienswaardigheden in Ile de France zijn de steden Versailles, Fontainebleau, Provins en de oevers van Oise. Wat ook niet mag ontbreken in deze regio is Disneyland Resort Paris en Parijs zelf.

Ile de France is ook de rijkste regio van Frankrijk. In deze regio wordt ongeveer een kwart van het totale inkomen van de Franse bevolking verdiend. Ook bevinden zich in deze regio meer dan 60 golfbanen.

Ook komen er veel schilders naar Ile de France om inspiratie op te doen over de Franse cultuur. Ook de Nederlandse schilder Vincent van Gogh heeft er een tijd gewerkt en ligt nu zelfs begraven met zijn broer Theo in Auvers-sur-Oise.

Wat ook schitterend is om te bezoeken is de Herberg van Ravoux, het kasteel van Auvers, het Huis van Dokter Gachet en het Absintmuseum. Ook bevindt zich in deze regio het ruiterspektakel. De ruiterschool zelf kan ook bezocht worden.

Stephanie

Als je mij vraagt wat mijn favoriete vakantieland is, is het antwoord zonder twijfel Frankrijk. Ik heb al veel vakanties in Frankrijk doorgebracht, maar heb nog altijd veel te ontdekken. Lees je mee op dit blog over mijn favoriete plekjes?

Geef een reactie