Je bekijkt nu Aquitanië (aquitaine)

Aquitanië (aquitaine)

  • Bericht gepubliceerd op:1 februari 2022
  • Berichtcategorie:Regio's
  • Bericht reacties:0 Reacties

Aquitanië was ooit de naam van een Romeinse provincie, een koninkrijk en een hertogdom. In Aquitanië liggen de volgende departementen; Dordogne, Gironde, Landes, Lot-et-Garonne en de Atlantische Pyreneeën.

Aquitanië is gelegen aan de Atlantische kust in het zuidwesten van Frankrijk. Aquitanië strekt zich uit van de grens met Spanje in de Pyreneeën tot aan de Pointe de Grave en van het Centraal Massief tot aan de Atlantische Oceaan. De bekendste steden in de departementen die eigenlijk wel een bezoekje waard zijn tijdens je vakantie zijn;  Agen, Anglet, Bayonne, Bègles, Bergerac, Biarritz, Bordeaux, Ceno, Gradignan, La teste-d-buch, Le Bouscat, Libourne, Lormont, Mérignac, Mont-de-Marsan, Pau, Périqueux, Pessac, Saint-M’dard-en-Jalles, Talence, Villenave-d’ornon, Villeneuve-sur-lot.

Bordeaux

De hoofdstad van Aquitanië is Bordeaux, de stad is wereldberoemd door de wijnen met de naam Bordeaux. Aquitanië is een bekend wijn regio. Bordeaux is een van de bekendste plaatsen in Frankrijk, dat komt door de mooie wijnen die over de hele wereld gewaardeerd worden. Mara Bordeaux is ook een belangrijk centrum van de handel en communicatie. Bordeaux is het meest westelijke punt van het uitstekende weg- en spoorwegnet tussen de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee.

Aquitanië

Aquitanië heeft veel natuur en bevat Europa’s grootste bos en biedt een lange lijst van buitensportactiviteiten in een gezond milieu. Het aantal en de kwaliteit van de golfbanen in Aquitanië heeft ervoor gezorgd dat het een zeer belangrijke bestemming is voor golfers. Er zijn 50 golfbanen waar zowel gevorderden als beginners terecht kunnen.

Aquitanië heeft een 270km lange kust met heerlijke stranden aan de Atlantische Oceaan. In Aquitanië liggen vele nationale parken en enkele van de hoogste bergen van Frankrijk. Naar het oosten toe nemen de Pyreneeën het over. In het zuidwesten van Aquitanië ligt het Franse deel van Baskenland.

In Aquitanië liggen heel veel kastelen, Romeinse kerken, musea, kloosters en middeleeuwse vestigen. Hierdoor kan je bezoek ook heel cultureel worden.

In Aquitanië vind je lange zandstranden die populair zijn bij surfers. De kust van Aquitanië is dan ook een trefpunt voor surfers over heel de wereld. Elk jaar vinden hier drie wereldkampioenschappen plaats. Achter de duinen vormen de vele bossen, plassen en meertjes een ideaal recreatiegebied voor watersporters, wandelaars, fietsers en golfers.

Het Bassin d’Arcachon is een binnenzee die uitgebreid gebruikt wordt voor de oesterkweek. Het bassin staat verder bekend om het natuurreservaat voor Noord-Europese vogels. Naast al deze activiteiten is er nog genoeg plaats voor zwemmers, zeilers en pleziervaarders.

Aquitanië zal je inspireren tot belangstelling voor het verre verleden. De vondsten in Lsacaux, La Madeleine en Rouffignac, de abdijen, beruchten en kastelen en de Gallo-Romeinse overblijfselen zullen de gene die geïnteresseerd zijn in architectuur en archeologie zeker inspireren. Ook bijzonder zijn de vele grotten die bezocht kunnen worden.

Stephanie

Als je mij vraagt wat mijn favoriete vakantieland is, is het antwoord zonder twijfel Frankrijk. Ik heb al veel vakanties in Frankrijk doorgebracht, maar heb nog altijd veel te ontdekken. Lees je mee op dit blog over mijn favoriete plekjes?

Geef een reactie