Je bekijkt nu De beste tips voor een vakantie in Frankrijk met de camper

De beste tips voor een vakantie in Frankrijk met de camper

  • Bericht gepubliceerd op:28 augustus 2023
  • Berichtcategorie:Vakantie
  • Bericht reacties:0 Reacties

Frankrijk is een van de meest geliefde vakantiebestemmingen ter wereld. Velen kiezen ervoor om het land te gaan verkennen met een camper. Er zijn echter diverse punten waar je rekening mee moet houden. Lees de tekst hieronder door voor de beste tips als je op vakantie gaat in Frankrijk met de camper.

Milieuvignet 

Wil je een luxe camper huren en vervolgens reizen naar Frankrijk, dan dien je te zorgen voor een milieusticker. Aan de hand van de milieusticker kun je nagaan in hoeverre een voertuig voldoet aan de huidig geldende emissienormen. Het milieuvignet is sinds 2016 verplicht voor verschillende milieuzones in Frankrijk. 

Tolbadge

Ben je in het bezit van een tollbadge als je naar Frankrijk gaat met je camper, dan kun je sneller en makkelijker reizen door een hoop tijd te besparen. Je kunt namelijk op een elektrische manier betalen als je autoroutes neemt in Frankrijk. Slechts campers die niet hoger zijn dan 3 meter en die maximaal 3,5 ton wegen kan aanspraak maken op een tollbadge. De kosten voor een tollbadge variëren overigens per situatie.

Dodehoekstickers

Rijd je een camper en weegt je camper meer dan 3,5 ton, dan dien je een dodehoeksticker te plakken op je camper. Door deze sticker kun je jezelf voorbereiden op dode hoeken door meer zicht te hebben. Deze sticker dient volgens de wet in 2021 zowel op de achterkant als de zijkant van het voertuig te zien zijn.

Grote camper huren

Is je camper groter dan 3 meter en is het gewicht ervan hoger dan 3,5 ton? Dan dien je af te rekenen bij de poortjes voor tolbadgehouders of de km/hr-poortjes. Wil jij een grote camper huren voor je vakantie naar Frankrijk? Bij Oortgiese Campers heb je keuze uit diverse campers.

Parkeren in Frankrijk

Je mag je camper in Frankrijk parkeren daar waar je ook mag overnachten, vaak met een maximum van 7 dagen. Hier gelden echter een aantal uitzonderingen op, waaronder een plaatselijke verordening die overnachten in de stad of het dorp kan verbieden. Nog een plaats waar je niet zomaar kunt parkeren is in natuurbeschermende gebieden, het strand en binnen 500 meter van een waterwindgebied of een monument. Wil je parkeren op privéterrein, dan heb je de toestemming van de eigenaar nodig. Wil je langs de snelweg parkeren? Dan mag dit gedurende 24 uur.

Stephanie

Als je mij vraagt wat mijn favoriete vakantieland is, is het antwoord zonder twijfel Frankrijk. Ik heb al veel vakanties in Frankrijk doorgebracht, maar heb nog altijd veel te ontdekken. Lees je mee op dit blog over mijn favoriete plekjes?

Geef een reactie