Je bekijkt nu Wat kost een vakantie naar Frankrijk?

Wat kost een vakantie naar Frankrijk?

Wat kost een vakantie naar Frankrijk?

Wil je naar Frankrijk op vakantie? Dan ben je waarschijnlijk benieuwd wat dit kost. De kosten van een vakantie zijn verschillend. Wil je naar een hotel? Dan ben je gemiddeld het duurst uit. Wil je kamperen? Dan ben je het goedkoopste uit.

Ga je in het hoogseizoen? Dan ben je het duurst uit. In het laagseizoen zijn de prijzen het laagst. De prijzen die genoemd worden, zijn prijzen per persoon.

In het hoogseizoen naar een camping in Frankrijk: Wat kost het?

Laten we vooropstellen, de prijzen van campings verschillen. De ene campings, is de andere niet. Sommige campings zijn erg luxe, terwijl er ook budget campings.

In dit voorbeeld gaan wij uit van een bovengemiddelde camping. Een camping dat geschikt is voor gezinnen.

De meeste campings in Frankrijk hebben een zwembad met meerdere glijbanen. De campings waar de meest Nederlanders naartoe gaan, hebben meer dan 5 glijbanen. Kinderen zijn gek op glijbanen. Kinderen zijn er vaak om te zwemmen. Waarom ouders op vakantie willen? Om uit te rusten! D

In het hoogseizoen betaal je tussen de €900 en €1675 voor één plek. Deze plek is voor de staplaats. Er komen nog allerlei kosten bovenop. Een voorbeeld hiervan? De toeristenbelasting. En zit je op een camping? Dan ben je er nog niet.

Je moet nog eten en drinken. Hiervoor kun je op vakantie gemiddeld 15 euro per persoon per dag rekenen.

Op vakantie wordt duurder gegeten dan normaal. Mensen vinden het belangrijk om in de vakantie te genieten.

Hierdoor zijn ze bereid meer uittegeven aan eten.

In het hoogseizoen kamperen in Frankrijk: Wat kost het?

Kamperen is de laatste jaren flink duurder geworden. Op sommige campings wordt er steeds minder gekampeerd, terwijl het op andere campings steeds populairder wordt.

In Frankrijk betaal je in het hoogseizoen €38.90 per nacht. Ga je voor dit geld kamperen? Dan zit waarschijnlijk in een bovengemiddelde camping.

Ga ja naar een budgetcamping? Dan ben je een stuk goedkoper uit. De prijs is ook afhankelijk van de locatie. Als je op de plekken wil kamperen, ben je duurder uit.

Ga je naar een plaats waar minder vraag is? Dan ben je een stuk goedkoper uit. Waar je het best naartoe kunt gaan? Dan ligt aan jezelf! Het is maar net wat jezelf wilt! Ben je met weinig tevreden? Dan kun je naar een budgetcamping gaat. Heb je kinderen? Dan valt dit niet aan te rijden.

Kinderen zijn dol op glijbanen. Ga je naar een budgetcamping? Dan vind je hier weinig glijbanen.

In het hoogseizoen naar een chalet in Frankrijk: Wat kost het?

Wil je in het hoogseizoen een week naar Frankrijk? En wil je in een chalet zitten? Dan betaal je daar tussen de 1000 en 2000 euro voor.  Waardoor het enorme verschil in prijs komt? Niet alle campings/vakantieparken zijn even luxe. Zit je op een budget-camping/vakantiepak? Dan ben je een stuk goedkoper uit.

Wil je een camping met meer luxe? Bijvoorbeeld een luxe zwembad? Dan betaal je daar ook voor. Meestal is het bij deze parken ‘extreem’ druk in het hoogseizoen. Doordat er veel vraag is, gaat de prijs omhoog.

Vakantieparken en campings moeten hun jaaromzet in een aantal weken maken. Vallen de vakanties weg? Dan missen veel van hun omzet.

Zit je in een chalet? Dan heb je ook een keuken! Mensen in een chalet gaan gemiddeld minder vaak uiteten. Een chalet is dan wel duurder, op eten kun je besparen.

Wat een vakantie kost, is bij iedereen anders. Het is maar net wat je wil.

Uiteten in Frankrijk: Wat kost?

Uiteten in Frankrijk kost tussen de 10 en 100 euro per persoon. 100 euro ben je in de meeste gevallen niet kwijt. Ben je wel 100 euro per persoon kwijt? Dan ga je naar een luxe-restaurant! Bij de meeste restaurants betaal je ongeveer 15 euro per persoon voor het eten. En je betaalt ongeveer 7.50 per persoon voor het drinken.

Dit is natuurlijk wel afhankelijk wat je eet en hoeveel je drinkt. Uiteten is in Frankrijk niet heel duur, in vergelijk met de prijs van de boodschappen. Boodschappen zijn in Frankrijk gemiddeld 16% duurder dan in Nederland.

Ga je op vakantie vlak bij de grens met België? Dan kun je beter boodschappen doen in België. Dan ben je een stuk goedkoper uit!

Conclusie: hoeveel geld kost een vakantie in Frankrijk

Een vakantie in Frankrijk kost tussen de 300 en 2000 euro per week. De meeste mensen zullen hiertussen in zetten. De gemiddelde vakantie in het hoogseizoen, kost ongeveer 1250 euro per week. Voor 1250 euro per week, zit je op een redelijk luxe-camping!

Wil je op vakantie naar Frankrijk? Dan kun je dit boeken via verschillende reisbureaus. Zorg ervoor dat je eerst de reviews leest, zo weet je precies waar je aan toe bent.

Stephanie

Als je mij vraagt wat mijn favoriete vakantieland is, is het antwoord zonder twijfel Frankrijk. Ik heb al veel vakanties in Frankrijk doorgebracht, maar heb nog altijd veel te ontdekken. Lees je mee op dit blog over mijn favoriete plekjes?

Geef een reactie