Je bekijkt nu Franse taal leren

Franse taal leren

Heb jij dit ook altijd, dat als je op vakantie gaat naar een schitterend land in de buurt van Nederland, dus bijvoorbeeld naar Frankrijk, Duitsland of Spanje, dat je dan wanneer je in dat land vakantie aan het vieren bent af en toe jezelf verstaanbaar probeert te maken in de taal? Of je probeert in ieder geval zo goed mogelijk de taal te spreken, ook al kun je dat bijna niet. En heb je dan ook vaak het gevoel dat het je wel heel leuk zou lijken om die taal, bijvoorbeeld de Franse taal wél onder de knie te krijgen? Waarom doe je dat dan niet en is dit het moment om vandaag nog te gaan starten met het leren van Frans? Hieronder vertellen we je er alles over.

Verschillende manieren om Frans te leren

Het eerste wat wellicht slim is om te doen is uitzoeken op welke manier jij Frans wilt gaan leren. Er zijn namelijk veel verschillende opties qua op welke manieren je Frans kunt gaan leren. In dit artikel zetten we ook graag speciaal voor jou de verschillende opties op een rijtje, zodat jij voor jezelf de juiste keuze kunt maken welke manier van Frans leren het beste past bij jouw wensen en verwachtingen. En daarom is het goed om dit artikel volledig te lezen en dan weten we zeker dat je hierna de beste keuze kunt gaan maken, want één ding weten we zeker: Frans leren is geweldig om te doen en je zult er nog een heel leven plezier van hebben.

Er zijn natuurlijk, zoals hierboven al gezegd, talloze opties om Frans te leren. Maar om het wat overzichtelijker te maken kunnen we het opdelen in twee soorten: namelijk Frans leren in een cursus, dus in een lokaal of op een universiteit, en Frans leren online. Laten we beide opties iets meer onder de loep nemen: allereerst is er de optie om klassikaal de Franse taal te leren. Maar hier zijn ook nog verschillende mogelijkheden voor. Allereerst zijn er particuliere scholen en bedrijven die cursussen aanbieden. Hier kun je dan een cursus volgen in een groep of één op één met een docent. Dit is natuurlijk ook aan jou wat jij het meest prettig vindt.

Franse taal leren in een groep of op een universiteit

Wat ook een goede optie is om de Franse taal te leren, is op een universiteit. Zo is er de Volksuniversiteit in Amsterdam die verschillende cursussen aanbiedt waarin je allerlei soorten talen kunt leren. Er zijn natuurlijk ook veel andere universiteiten en scholen in Nederland die cursussen aanbieden. Maar het kan ook zo zijn dat jij er helemaal geen behoefte aan hebt om in een groep een cursus te leren of dat je er gewoon geen tijd voor hebt. Dan is er een andere optie: op je eigen tempo online de Franse taal leren. Dit kan via cursussen online via websites, maar er zijn tegenwoordig ook veel goede apps beschikbaar.

Zo is er de app Duo Lingo waarmee je gemakkelijk en snel de Franse taal kunt leren. Het mooie aan het leren van een taal, en dus ook aan de Franse taal, is dat er verschillende niveaus zijn waarop de taal is ingedeeld, zo heb je A1 en A2, maar ook B1 en B2. Op deze manier kun je heel gemakkelijk en snel in de gaten houden hoe jouw niveau van de Franse taal op dat moment is. En het is dus ook ideaal om online op je eigen tempo en helemaal zelf een taal te leren, omdat je via de niveaus die worden aangegeven zelf kunt zien hoe goed het eigenlijk gaat. En dat motiveert natuurlijk ook, waardoor je wilt blijven leren en echt door zal gaan.

Leer Frans via een speciale taal-app

Die taal-apps zijn dus ontzettend handig en wij raden deze apps dan ook heel erg aan. Een ander groot voordeel van zo’n taal-app is dat het vaak helemaal gratis is. Soms betaal je een klein bedrag, maar dat is dan nog steeds niets in verhouding tot taalcursussen die je kunt volgen op een universiteit bijvoorbeeld. Naast het leren van de Franse taal via een taal-app raden we het je ook aan om veel de taal te spreken. Het beste is om bijvoorbeeld vaak naar Frankrijk te gaan, naar Parijs bijvoorbeeld, en dan daar de taal proberen te spreken, nadat je weer verschillende zinnetjes op de taal-app hebt geleerd. Zo word je er steeds veel beter in.

Hopelijk weet je nu alles over het leren van de Franse taal en kun je vandaag nog ermee aan de slag gaan. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen en zullen wij al jouw vragen graag beantwoorden. Daar is deze website immers voor bedoeld. We willen graag jouw helpen en je verder helpen in het leren van de mooie, Franse taal.

Stephanie

Als je mij vraagt wat mijn favoriete vakantieland is, is het antwoord zonder twijfel Frankrijk. Ik heb al veel vakanties in Frankrijk doorgebracht, maar heb nog altijd veel te ontdekken. Lees je mee op dit blog over mijn favoriete plekjes?

Geef een reactie