Je bekijkt nu Op motorvakantie? Voorkom deze meest gemaakte fouten!

Op motorvakantie? Voorkom deze meest gemaakte fouten!

  • Bericht gepubliceerd op:28 augustus 2023
  • Berichtcategorie:Vakantie
  • Bericht reacties:0 Reacties

Ga je met je motor op motorvakantie? Dan is een goede voorbereiding ontzettend belangrijk, denk bijvoorbeeld alvast aan een motor bagagenet bestellen. In dit artikel ontdek je welke fouten het meeste worden gemaakt en wat je dus vooral niet moet doen als je op vakantie gaat met je motor.

Heel veel bagage meenemen

Een aardige tas met bagage meenemen en vervolgens beseffen dat ook de helft genoeg had geweest? Klinkt herkenbaar? Ga je met je motor op vakantie, dan kan het verleidelijk zijn om te veel bagage mee te nemen. Met te veel bagage kun je je motor uit balans halen en je niet lekker op je motor zit. En dat kan zorgen voor een minder veilige situaties. Daarom is het aan te raden om alleen het nodige mee te nemen en overbelasting te voorkomen.

Het niet controleren van de motor

Wat er precies onder de kap zit van je motor is niet heel belangrijk. Wel is belangrijk om te weten of alles nog naar behoren werkt. Daarom doe je er verstandig aan om je motor van te voren te controleren of alles nog werkt. Dat geldt met name als je een lange motorvakantie gaat maken. Controleer zaken zoals de remmen, de verlichting, het oliepeil en de bandenspanning: alles OK?

Op snelwegen rijden

Snelwegen zijn heel geschikt om snel van punt A naar punt B te rijden. Veel mensen is dit de eerste keuze als de bestemming van de motorreis vaststaat. Toch kan je met je motor ook heel leuk afwijken van de grote snelwegen. Zo kun je op de kleine weggetjes prachtige dorpjes, steden en landschappen ontdekken. Ook is dit een hele goede manier om de dure tolwegen te vermijden en zodoende toch nog op plaats van bestemming te komen. 

Voorbereid zijn met pech op de weg

Het voorkomen van pech op de weg met je motor is altijd verstandig. Soms gebeurt het echter toch en is het wel zo prettig dat je hier voorbereid op bent. Neem daarom een kleine reparatieset mee en dit kan je een hoop ellende schelen als je met pech langs de weg staat. In sommige landen zijn zelfs veiligheidshesjes en gevarendriehoek verplicht. Bereid je daarom goed voor, zodat vervelende situaties niet erger worden.

Stephanie

Als je mij vraagt wat mijn favoriete vakantieland is, is het antwoord zonder twijfel Frankrijk. Ik heb al veel vakanties in Frankrijk doorgebracht, maar heb nog altijd veel te ontdekken. Lees je mee op dit blog over mijn favoriete plekjes?

Geef een reactie