Je bekijkt nu Poitou Charentes

Poitou Charentes

  • Bericht gepubliceerd op:15 januari 2022
  • Berichtcategorie:Regio's
  • Bericht reacties:0 Reacties

Poitou Charentes is een wat onbekende Franse regio in het westen van Frankrijk. De regio ligt aan de Atlantische Oceaan, ten noorden van de regio Aquitaine. Deze regio bestaat uit de departementen Charente, Charente- Maritime, Deux Sevres en Vienne.

Deze regio kent ontelbare rijkdommen. Zij heeft het vele lange stranden met fijn zand, maar kan je ook genieten van de rust in de moerasgebieden of rondtrekken door de wijngaarden.

Bij Poitou Charentes horen vier eilanden. Het eiland L’ile de Ré dat bekend staat om de witte huizen met kleurige luiken. Het eiland L’ile d’Olerón bestaat uit oesterhuisjes. Het eiland L’ile d’Aix kent een bijzonder natuurgebied en het eiland Madame staat bekend om zijn waterverschillen. Het is alleen te bereiken bij laagwater.

De regio biedt zo’n 2000 km fietspad om mooie tochten te fietsen. Ook hebben ze vele mountainbikes weggetjes.

Bezienswaardigheden in Poitou Charentes zijn onder meer het aquarium van La Rochelle, de cognac huizen, de Romaanse kunst en attractieparken en dierentuinen.

Het gehele jaar door zijn er in deze regio verschillende festivals, concerten en feesten.

Stephanie

Als je mij vraagt wat mijn favoriete vakantieland is, is het antwoord zonder twijfel Frankrijk. Ik heb al veel vakanties in Frankrijk doorgebracht, maar heb nog altijd veel te ontdekken. Lees je mee op dit blog over mijn favoriete plekjes?

Geef een reactie