Je bekijkt nu Picardië

Picardië

  • Bericht gepubliceerd op:27 februari 2022
  • Berichtcategorie:Regio's
  • Bericht reacties:0 Reacties

Picardië is een provincie in het noorden van Frankrijk tussen Somme en Marne in. In deze regio is het vroegere Frankrijk ontstaan, omdat hier vroeger de Franken woonden. De voorouders van de Fransen. De departementen zijn: Aisne, Oise en Somme.

Picardië staat bekend om de vele parken en tuinen die het tot zijn beschikking heeft. Er komen vele toeristen naartoe om heerlijk te wandelen.

Picardië: het Frankrijk uit de Middeleeuwen

In de steden Amiens, Laon, Beauvais staan mooie gotische kathedralen. De steden Gerberoy en Senlis laten u het oude Frankrijk uit de Middeleeuwen zien. Ook kan je in deze regio genieten van de mooie landschappen en kastelen.

In de plaats Domaine de la Vallée kunnen mensen die van hengelsport houden prima tot rust komen. Als je meer van een sportieve sport houdt kan je naar Fort Mahon gaan om te strandzeilen.

Picardië staat ook bekend om zijn streekgerechten. Bijvoorbeeld een ‘gateau battu’ (tulband) of de ‘ficelle picarde’ (een hartig flensje). Uit deze regio wordt ook 10% van de Franse champagne gebrouwen. Een bezoek aan één van de vele wijnkelders is ook een aanrader.

Als je met de kinderen naar deze regio gaat zijn het Park Astérix en de Mer de Sable een leuk dagje uit.

Stephanie

Als je mij vraagt wat mijn favoriete vakantieland is, is het antwoord zonder twijfel Frankrijk. Ik heb al veel vakanties in Frankrijk doorgebracht, maar heb nog altijd veel te ontdekken. Lees je mee op dit blog over mijn favoriete plekjes?

Geef een reactie