Je bekijkt nu Étretat

Étretat

Étretat is een dorp in de regio Normandië in Noord-Frankrijk. In dit dorp wonen ongeveer 1300 mensen. Ondanks dat er weinig mensen wonen, is het enorm toeristisch. Normandië is sowieso één van de mooiste regio’s in Frankrijk.

Deze regio staat vooral bekend door de Tweede Wereldoorlog. Jaarlijks gaan ook veel Nederlanders op vakantie naar deze regio. Dat snappen wij wel! De natuur is hier fantastisch en je vindt er veel monumenten die herinneren aan de gevechten die hier tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn geweest.

Normandië telt talloze stranden. In het dorpje Étretat vind je verschillende strandjes, kliffen en nog meer natuur. Wat echt charmant is aan dit kleine Noord-Franse stadje zijn de tuinen. Les Jardins D’Etretat is een openbare tuin waar je veel kunst en leven kunt ontdekken. Deze tuinen, die een experimentele tuin of openluchtmuseum voor hedendaagse kunst worden genoemd, bieden een prachtig uitzicht en eclectische taferelen. We kunnen niet genoeg benadrukken hoe prachtig deze plek is en het is een aanrader om erheen te gaan als je Etretat bezoekt.

De echte attractie van Êtretat is de Chapelle Notre Dame de la Garde; deze prachtige kerk werd in 1603 gebouwd ter vervanging van een kerk die in de jaren 1000 werd gebouwd. De omgeving van de Noord-Franse kerk is prachtig. Kijk wel even wat de openingstijden zijn van de kerk, want deze is niet altijd geopend en je wilt dit echt niet missen.

Deze regio is niet heel bekend, toch gaan er steeds meer mensen naartoe. Waarom Étretat een aanrader is? Naast bovengenoemde punten kun je bij Étretat ook nog prachtige witte kliffen die uit de zee rijzen bekijken.

In Etretat is bovendien van alles te doen. Je vindt er verschillende restaurant en kledingwinkels. 

Reims

Heb je het over champagne? Dan denken veel mensen gelijk aan Reims. Deze stad ligt in het noorden van Frankrijk. Wat je hier vindt? Enorm veel wijngaarden. In en rondom Reims vind je eigenlijk alleen maar wijngaarden.

Ben je hier op vakantie? Dan kun je een proeverij doen. Wil je meer zien van de wijngaarden? Ook dat is mogelijk. In sommige wijngaarden mag je vrij rondlopen. 

Ondanks deze streek bekend staat als champagnestreek, is de streek ook belangrijk geweest voor Frankrijk. Dit geldt zeker in het verleden. In deze stad zijn verschillende koningen gekroond.

Wat je hier nog meer vindt? Veel oude gebouwen, parken en fantastische kerken. Frankrijk is een land van de kerken. In elke stad vind je wel een mooie kerk. De kerken in Frankrijk worden ‘goed’ bezocht door toeristen. Waarom? Omdat er maar weinig landen zijn met zulke mooie kerken. 

Jaarlijks trekken deze kerken miljoenen toeristen. Toerisme wordt steeds belangrijker voor Frankrijk. Waarom? Omdat er steeds meer toeristen naar Frankrijk komen. Deze toeristen geven geld uit. Dit is goed voor de bedrijven, en de werkgelegenheid. 

Vooral in grote steden als Parijs wemelt het van de toeristen. Wil je een stedentrip maken in Parijs? Dan kun je het best met een touringcar meegaan. Waarom? Omdat je dan de mooiste plekken van Frankrijk ziet.

Metz

Metz is een klein plaatsje in het noordoosten van Frankrijk. In dit plaatsje vind je verschillende historische gebouwen. In het plaatsje vind je een bekende kathedraal. Kathedralen vind je in heel Frankrijk.

Elke stad, en bijna elk dorp, heeft er wel één. Dit zijn vaak mooie gebouwen. De kathedralen zijn al jaren geleden gebouwd. Vaak moest alles nog met de hand. Met sommige kathedralen zijn ze wel 50 jaar bezig geweest.

In dit kleine stadje vind je verschillende markten en winkels. Ook kun je uit eten gaan in deze Franse plaats.

In Metz vind je vooral veel oude gebouwen. Ga je op vakantie met kinderen? Dan zal je hier niet snel heen gaan. Ga je op vakantie met je partner? En houden jullie allebei van oude gebouwen? Dan zullen jullie eerder op vakantie gaan naar Metz.

Chateau Chambord

Chateau Chambord is een oud kasteel in Frankrijk. Dit is misschien wel één van de mooiste kastelen van Frankrijk.

Dit kasteel werd gebouwd in opdracht van een koning. Om precies te zijn: Koning Frans I. Dit was in 1515. Het koninklijk huis van Frankrijk had erg veel geld, vandaar dat ze zo’n kasteel konden bouwen.

Dit kasteel heeft 365 torens en 282 schoorstenen. Het is verbazingwekkend groot. Het park wat om het Chateau heen loopt, is 5400 hectare groot. In totaal staat er 32 kilometer aan muren. Dit is het grootste park van Europa. Ben je in Frankrijk? En in de buurt van Chateau Chambord? Dan kun je zeker een kijkje nemen.

Disneyland Parijs

Ondanks weinig mensen het door hebben, is Disneyland Parijs een populaire bezienswaardigheid. Jaarlijks komen hier miljoenen toeristen op af. Disneyland Parijs is niet alleen belangrijk voor hun zelf, ook voor de werkgelegenheid in Parijs.

Mensen die verblijven in Disneyland Parijs, moeten toch eten. Disneyland Parijs is met afstand het populairst atractiepark van de wereld. Het resort bestaat uit verschillende delen. Je vindt hier 6 verschillende hotels.

Dit attractie- recreatiepark opende op 12 april 1992. Toen was het park nog een stuk kleiner. In de loop van de jaren zijn er verschillende gebouwen bijgebouwd. Waarom? Omdat er enorm veel vraag was. Sinds de jaren 70 waren ze al van plan om een park te gaan openen. Maar waar? Dat wisten ze nog niet. Uiteindelijk is één van de locatie Parijs geworden. Daar hebben ze zeker geen spijt van.

De grond werd in 1985 gekocht voor ongeveer 5000 dollar. 2 jaar later, op 23 maart 1987, werden de handtekeningen gezet. Dit waren de handtekeningen van The Walt Disney Company directeur, Michael Eisner en de toenmalige minister-president Chirac.

Het contract telde ruim 400 pagina’s. Wat er allemaal in stond? Dat is niet precies bekend. Het heeft uiteindelijk 3.35 miljard gekost. Dit bedrag is nog exclusief de latere uitbreiding.

Ben je in de buurt van Parijs? En heb je kinderen? Dan is een bezoek aan dit attractiepark zeker aan te raden. Waar je op moet letten? De prijs. Het is zeker niet goedkoop, vooral in de vakanties is het extreem duur.

Stephanie

Als je mij vraagt wat mijn favoriete vakantieland is, is het antwoord zonder twijfel Frankrijk. Ik heb al veel vakanties in Frankrijk doorgebracht, maar heb nog altijd veel te ontdekken. Lees je mee op dit blog over mijn favoriete plekjes?

Geef een reactie