Je bekijkt nu Bezienswaardigheden Normandië

Bezienswaardigheden Normandië

  • Bericht gepubliceerd op:10 februari 2022
  • Berichtcategorie:Normandie
  • Bericht reacties:0 Reacties

Normandië staat bekend om zijn geschiedenis. De departementen van Normandië zijn Seine-Maritime, Eure, Orne, Calvados en Manche.

Herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog

De geallieerde troepen bestormden op dinsdag 6 juni 1944 de stranden van Normandië om Europa te bevrijden van de Duitsers. Als u Normandië ziet, zie je overal nog sporen van deze beroemde landing. Als je Normandië Frankrijk bezoekt is er niet veel veranderd. Ook in het oostelijke landingsgebied, waar de Britse en Canadese troepen voet aan land zetten vind je nog altijd sporen van terug.

Invasiestranden

Er zijn in Normandië vijf invasiestranden en dit zijn vijf bijzondere, nogal beladen plekken die een belangrijke rol speelden in de Tweede Wereldoorlog. Mocht je dus een indrukwekkende bezienswaardigheid op je lijstje willen zetten, ga dan zeker naar een van de invasiestranden. Als je door Normandië rijdt, dan is de kans groot dat er bordjes zijn waarop je kunt zien welke richting je op moet gaan om op een van de invasiestranden te belanden. We hopen dat je het zult vinden en er echt onder de indruk van raakt.

Er zijn speciaal uitgezette routes die je kunt volgen langs de stranden waar de landingen hebben plaatsgevonden, maar ook langs belangrijke punten zoals de beroemde Pegasusbrug en de indrukwekkende oorlogsgraven. Ook is het heel interessant om de verschillende musea te bezoeken.

Het mémorial in Caen het museum voor de vrede is zeker een bezoek waard. Het comité Régional de Tourisme van Normandië heeft een Nederlandstalige brochure uitgebracht met 8 routes langs de slagvelden van de slag bij Normandië en de landingsstranden.

Meer te doen tijdens je vakantie in Normandië

Voordat we je veel meer vertellen over wat je allemaal kunt gaan doen in het geweldige, mooie Normandië vertellen we je graag eerst veel meer over wat je allemaal moet weten over Normandië. Een aantal leuke feitjes, zodat je uiteraard nog enthousiaster wordt om binnenkort het mooie Normandië te gaan bezoeken en er heerlijk te genieten.

Normandië wordt gezien als een bestuurlijke regio van Frankrijk en heeft een oppervlakte van ongeveer 29.000 vierkante kilometer. Een waanzinnig groot gebied dus met veel prachtige natuur en uitgestrekte landschappen, zoals Frankrijk ook kenmerkt. Het is een van de mooiste, Franse gebieden.

Het wordt de hoogste tijd dat we je gaan vertellen wat de bezienswaardigheden zijn die je echt moet gaan bezoeken in Normandië. Natuurlijk zijn er altijd bezienswaardigheden die je links kunt laten liggen, maar er zijn ook zeker bezienswaardigheden die je absoluut niet aan je voorbij kunt laten gaan en die je echt moet gaan zien. Daarom is het goed dat wij dit artikel hebben geschreven, speciaal voor jou, zodat wij je op de hoogte kunnen brengen van de beste bezienswaardigheden als het gaat om het bezoeken van Normandië en op deze manier zul je een geweldige vakantie in Normandië hebben. En dat is natuurlijk echt geweldig nieuws.

DIt bruggetje in Giverny lijkt toch precies op een schilderij van Monet?

Bezienswaardigheden die echt de moeite waard zijn

Ken jij de muze van Monet? Het heet Giverny en het is echt een geweldige plek. Het is sowieso misschien wel een van de beste en mooiste bezienswaardigheden van heel Normandië. In Giverny is het of je zo een schilderij van Monet in stapt en je begrijpt direct waar hij zijn inspiratie vandaan haalde. Het dorp ligt langs de Seine en er zijn maar ongeveer 500 inwoners. En toch is dit een geweldige plek en een fantastisch dorp, omdat je de waanzinnig mooie schilderijen van Monet hier kunt gaan bewonderen. Wacht niet langer en reis vandaag nog richting Normandië en reis dan zeker als eerste stop naar Giverny en vergaap je aan de prachtige schilderijen van Monet.

Zijn er nog meer bezienswaardigheden die in Normandië de moeite waard zijn? Absoluut.

Bezoek ook de krijtrotsen van Étretat

Heb jij weleens kaarsrechte krijtrotsen gezien waar je echt naar kunt kijken en gewoon heel lang naar kunt kijken, omdat het zo bijzonder is? Misschien heb je het nog nooit waargenomen. Als je wel een keer zulke kaarsrechte krijtrotsen zou willen zien, dan moet je zeker naar de krijtrotsen van Étretat gaan in Normandië. Deze krijtrotsen zijn namelijk écht kaarsrecht. Ze zijn geweldig en het is echt de moeite waard om ze te gaan bekijken als je naar Normandië gaat. Of sterker nog: de kaarsrechte krijtrotsen zijn zelfs een reden om überhaupt naar Normandië te gaan. Dus boek vandaag nog je vakantie en bekijk deze mooie krijtrotsen.

Zijn er nog andere bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken? Zeker. Bekijk de granieten rotsen en steile kloven in het Normandische Zwitserland of ga naar het prachtige dorpje Rouen, een van de meest geweldige plekken in Normandië. We hopen dat je nu een hoop inspiratie hebt kunnen opdoen door het lezen van dit artikel over op vakantie gaan in Normandië. Verder zijn er in Normandië ook veel campings te vinden, maar ook veel hotels en hotels. Er is dus eigenlijk altijd wel keuze genoeg. Dus daar hoef jij je zeker geen zorgen over te maken. Mocht je nog vragen hebben, neem dan vooral contact met ons op.

Normandië is wereldberoemd als de streek van de welbekende Camembert (kaas), maar ook de appes en de cider. Tijdens laagwater is een bezoek aan een oesterpark met paard en wagen de moeite waard.

Andere bezienswaardigheden zijn de abdijen, de haventjes en de vakwerkhuizen die van Deauville tot de rotskust van Etretat aaneen geregen liggen. Vanuit Giverny scilderde Monet de kathedraal van Rouen. Bent u of een van u kinderen een paardenliefhebber dan moet u zeker een bezoek brengen aan De Haras du Pun, het Versailles van de paarden, gesticht door Lodewijk de 14e. Dit is het koninkrijk van het paard in het hart van een landelijke omgeving voor fruitbomen en bos.

In het huis van Christian Dior in Granville is af en toe een expositie. De tentoonstelling bestaat uit diverse creaties van de bekende ontwerpen.

Bezienswaardigheden in Normandië

De Normandiërs waren goede bouwmeesters, met veel gevoel voor krachtige, spectaculaire lijnen. De mooie kathedraal van Coutances, bijvoorbeeld, werd gefinancierd met de opbrengst van een inval op Sicilië.

Misschien was de wroeging waardoor de Normandische hertog en de Benedictijnen steun verleenden, maar er zijn ware kunstwerken uit voortgekomen: de abdij van Jumieges (nu een ruïne), de St.Steven en de Heilige Drievuldigheid in Caen en de befaamde kloostercitadel van Mont-Saint-Michel. Uit de baai rijst als een piramide een sprookjesstad met spitse torens en puntige daken op. Bekroond door de 1000 jaar oude abdij. Er omheen liggen de zoute weiden, de prés salés; de hele Mont wordt beschermd door grimmige drijfzanden en verraderlijke getijden (wel 14 meter verschil tussen eb en vloed). Er zijn ook nog fraaie kerken in Evreux, Lisieux en Bayeux. In de laatste bevind zich het befaamde wandkleed van koningin Mathilde die op dit 70 m lange, sublieme kunstwerk in ’58 taferelen de onderwerping van Engeland door haar man, Willem de Veroveraar, heeft weergegeven. Het geeft ons een levensecht beeld van hoe men 900 jaar geleden leefde.

Rouen

Rouen, aan de Seine, is zeker een bezoek waard. Het is een grote havenstad met 8 musea. De markantste bezienswaardigheid is echter het mozaïek op de plaats waar Jeanne d’Arc op de brandstapel in 1431 het leven liet. De toren waarin zij gevangen zat kan nog bezichtigd worden.

Op vakantie naar Normandië

Jaarlijks gaan vele Nederlanders op vakantie naar Normandië. Er zijn dan ook vele campings, vakantieparken, hotels en andere vakantieverblijven. Je kunt hier op vakantie aan de kust, maar ook meer het binnenland in. Wat je ook kiest, je zult overweldigd worden door de historie in dit gebied, maar ook door de natuur en gezellige steden.

Stephanie

Als je mij vraagt wat mijn favoriete vakantieland is, is het antwoord zonder twijfel Frankrijk. Ik heb al veel vakanties in Frankrijk doorgebracht, maar heb nog altijd veel te ontdekken. Lees je mee op dit blog over mijn favoriete plekjes?

Geef een reactie