Je bekijkt nu Corsica (corse)

Corsica (corse)

  • Bericht gepubliceerd op:3 april 2022
  • Berichtcategorie:Regio's
  • Bericht reacties:0 Reacties

Corsica is een Frans eiland dat ten noorden van het Italiaanse eiland Sardinië ligt. Het bevindt zich in de Middellandse Zee en het is het grootste eiland van Frankrijk. Het ligt zo’n 170 km ten zuiden van het vaste land van Frankrijk en 80 kilometer van de kust van het Italiaanse vaste land. De departementen van Corsica zijn: Corse-du-Sud en Haute-Corse.

Corsica is sinds 1768 een regio van Frankrijk. Toch wil Corsica het liefst een onafhankelijk land zijn. De bevolking van Corsica stemde in 2003 mee in een referendum tegen voorstellen uit Parijs voor een verdere autonomie van het eiland Corsica. Het eiland hoort dus bij Frankrijk, maar de Italiaanse invloeden zijn enorm. Vijf eeuwen lang behoorde Corsica toe aan de stadstaat Genua. De gebouwen, het dialect en de namen van de plaatsen herinneren de bewoners nog aan deze tijd.

De Fransen noemen Corsica ook wel het eiland van de schoonheid. Als je het eiland bezoekt zal je merken waarom ze het zo noemen. Als je op het eiland bent zie je de sporen die Napoleon heeft achtergelaten duidelijk. Napoleon is namelijk gestorven op Corsica.

Corsica kent een laag bevolkingsaantal. Er wonen slechts 250.000 mensen. Er is ook weinig industrie op het eiland. Wel heeft de bevolking een eigen productie van wijn, fruit en zuivel.

De bodem van Corsica bestaat vooral uit graniet met scherpe klippen. De westkust is juist heel grillig, met grote rotspartijen en zandstenen en aan de noord- en oostkust van het eiland zijn er grote zandstranden. Langs de oostkust ligt een lange weg van Bastia naar Bonifacio. Die weg bevindt zich maximaal vijf kilometer van de kust af waardoor u een prachtige rit heeft.

Op Corsica bevinden zich ook vele heuvels. De hoogste berg is de Monte Cinto die ruim 2700 meter hoog is.

Ook beschikt Corsica over mooie flora en fauna. Er zijn vele zeldzame plantensoorten en bijzondere natuurreservaten. De mooie natuur wordt op Corsica beschermd doordat een groot deel van het eiland onderdeel is van het Parc Naturel Régional de Corse. Zo kan u er onder andere Steenbokken, koningsarenden, zeldzame planten en bloemen die een karakteristieke etherische lucht verspreiden aantreffen. Ook voor mountainbikes is dit een mooie locatie.

Steden op Corsica

Corsica kent twee grote steden. Ajaccio en Bastia. Maar ook de historische middeleeuwse Bonifacio, Corté en de badplaatsen Calvi en Porto Vecchio. Corsica kent ook vele authentieke routes waar het prachtig is om te wandelen of te fietsen.

Stephanie

Als je mij vraagt wat mijn favoriete vakantieland is, is het antwoord zonder twijfel Frankrijk. Ik heb al veel vakanties in Frankrijk doorgebracht, maar heb nog altijd veel te ontdekken. Lees je mee op dit blog over mijn favoriete plekjes?

Geef een reactie