Je bekijkt nu Centre Val de Loire

Centre Val de Loire

  • Bericht gepubliceerd op:12 maart 2022
  • Berichtcategorie:Regio's
  • Bericht reacties:0 Reacties

De departementen van Centre Val de Loire zijn: Cher, Eure-et-Loir, Indre, Indre-et-Loire, Loir-et-Cher en Loiret. Midden door de Centre Val de Loire stroomt de rivier de Loire van Oost- naar West-Frankrijk. Langs de oever van de rivier bevinden zich Franse tuinen in Villandry, rijke wijngaarden van Chinon in Sancerre en de overweldigende natuurparken.

Ontdek Centre Val de Loire

Centre Val de Loire kent zo’n 200 musea en 740 religieuze monumenten. Er staan ook zo’n 800 kastelen in de regio waarvan er 442 zijn erkend als ‘monument historiques’.
De belangrijkste steden van Centre Val de Loire zijn Amboise, Bourges, Blois, Chartres, Tours en Orléans. Deze steden zijn rijk aan kunst en cultuur.

In de rivier de Loire kunnen mensen kanoën, kajakken, waterfietsen of een tocht in een boot maken.

In het mooie kleine dorpje Bourré moet u beslist een bezoek brengen aan de champignonkelders, wijnkelders en een zijderupskwekerij. Deze bevinden zich 15 meter onder de grond.

In het dorpje le Prieuré Notre Dame d’Orsan hebben de architecten Sonia Lesot en Patrice Taravelle een middeleeuwse tuin gemaakt. Met een moestuin, boomgaarden, rozentuinen en geheime passages is deze tuin erg leuk om te bezoeken.

Stephanie

Als je mij vraagt wat mijn favoriete vakantieland is, is het antwoord zonder twijfel Frankrijk. Ik heb al veel vakanties in Frankrijk doorgebracht, maar heb nog altijd veel te ontdekken. Lees je mee op dit blog over mijn favoriete plekjes?

Geef een reactie