Je bekijkt nu Bourgogne (Bourgondië)

Bourgogne (Bourgondië)

  • Bericht gepubliceerd op:2 maart 2022
  • Berichtcategorie:Regio's
  • Bericht reacties:0 Reacties

De Bourgogne is een beroemde Franse wijnstreek. De wijngaarden van de Bourgogne liggen voor het overgrote deel op de westelijke oevers van de rivier Saône. De departementen van Bourgogne zijn Côte-d’Or, Nièvre, Saône-et-Loire en Yonne.

Bourgondië kent vele historische dorpen en steden die het bezichtigen meer dan waard zijn. Enkele van die dorpen en steden gaan terug tot de Romeinse tijd. De bekendste steden uit deze streek zijn Dijon en Beaune. In deze steden vind je een prachtig historisch centrum, met oude vakwerkhuisjes, smalle straatjes en monumentale binnen plaatsen.

Campings in Bourgogne

Onderweg naar je vakantie in Zuid-Frankrijk of Spanje vind je in de regio rond Beaune en Dijon diverse overnachtingscampings, zoals Camping Aux Rives du Soleil.

In Beaune is het “Musée du Vinde Bourgogne” gevestigd in een prachtig middeleeuws herenhuis. Hier kunt u kennis maken met de geschiedenis van het wijn maken zoals dat al eeuwen in de deze streek gedaan wordt.

Een belangrijke stad is Autun, dat  was in de Romeinse tijd één van de belangrijkste steden van Gallië en herbergt nog altijd veel overblijfselen uit deze tijd. Het amfitheater in Autun was een van de grootste in zijn tijd. Het heeft een met een diameter van 148 meter. Nog elk jaar, in augustus, worden er in dit theater stukken opgevoerd die je terugvoeren naar de Gallo-Romeinse tijden.

Ook een van de best bewaarde Gallische Tempels, die van Janus, en de Porte d’Arroux, de hoofdingang van de stad, maken van het stadje het ‘kleine Rome van Frankrijk’. De Middeleeuwen laten zich onder meer zien in de Cathédrale Saint-Lazare met haar mooie beeldhouwwerk en in de vestingwallen die nog voor driekwart bewaard zijn gebleven. Daarnaast is Autun een prachtige stad om in te slenteren, uit eten te gaan en terrasjes te pakken.

Stephanie

Als je mij vraagt wat mijn favoriete vakantieland is, is het antwoord zonder twijfel Frankrijk. Ik heb al veel vakanties in Frankrijk doorgebracht, maar heb nog altijd veel te ontdekken. Lees je mee op dit blog over mijn favoriete plekjes?

Geef een reactie