Je bekijkt nu Welkom bij Frankrijk Wiki!

Welkom bij Frankrijk Wiki!

  • Bericht gepubliceerd op:1 januari 2022
  • Berichtcategorie:Frankrijk
  • Bericht reacties:0 Reacties

Welkom bij FrankrijkWiki.nl! Frankrijk Wiki is bedoeld om mensen op de hoogte te stellen van alles in en om het prachtige land Frankrijk.

Frankrijk is een van de mooiste vakantielanden. Het is een groot land met veel geschiedenis en lange stranden. Frankrijk heeft een oppervlakte van 543.965 vierkante kilometer en is daarmee het grootste land van West-Europa.

Frankrijk grenst aan verschillende zeeën. Namelijk de Noordzee, de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee. Het land kent ook drie beroemde bergen, de Alpen, de Pyreneeën en het Centraal Massief. De hoofdstad is Parijs, Parijs is ook de modehoofdstad van de wereld. Frankrijk is onderverdeeld in 22 regio’s (provincies). Die 22 regio’s zijn ook weer onderverdeeld in departementen, er zijn 95 departementen. Later gaan we dieper op deze regio’s in.

Stephanie

Als je mij vraagt wat mijn favoriete vakantieland is, is het antwoord zonder twijfel Frankrijk. Ik heb al veel vakanties in Frankrijk doorgebracht, maar heb nog altijd veel te ontdekken. Lees je mee op dit blog over mijn favoriete plekjes?

Geef een reactie