Je bekijkt nu Wat kost een huis in Frankrijk?

Wat kost een huis in Frankrijk?

Wat kost een huis in Frankrijk?

Huizen zijn in Frankrijk niet goedkoop. Zeker niet als je wil wonen in Parijs. In Parijs betaal je tegenwoordig bijna 10.000 per m2. Dit is de gemiddelde prijs per m2 van een koophuis.

Wil je een huis op het platteland kopen? Dan ben je een stuk goedkoper uit. Op het platteland betaal je gemiddeld zo’n 2500 euro per vierkante meter.

Waar kun je goedkoop wonen in Frankrijk?

Het goedkoopste kun je wonen op het platteland. De goedkoopste provincie om te wonen is Provence.

De gemiddelde kosten per m2 liggen hier onder de 2500 euro. In deze provincie staan vooral veel oude boerderijen te koop.

Ben je gek van oude boerderijen? En wil je ruimte om je heen? Dan kun je hier zeker gaan wonen.

Wat is de duurste plek om te wonen in Frankrijk?

De duurste plek om te wonen in Frankrijk zijn in de steden. Dit is Nederland niet écht anders. In de steden willen de meeste mensen wonen, daarom is het hier ook het duurst. De duurste stad om te wonen is Parijs. In Parijs betaal je gemiddeld 8200 per m2.

Wil je in Marseille wonen? Dan betaal je ongeveer 2750 per m2. Dit is een stuk goedkoper, dan in Parijs. In Marseille krijg je veel meer voor hetzelfde geld.

Steeds meer mensen verhuizen uit Parijs, en gaan in een ander stad wonen. Logisch! Hierdoor kunnen ze in een ‘mooier’ huis wonen.

 De m2 prijs is hier een stuk lager. Wil je wonen in Niche? Dan betaal je ongeveer 4500 per m2. Niche is gemiddeld een ‘redelijk’ dure stad om te wonen.

Wil je wonnen aan de Middellandse zee? Dan betaal je ongeveer 4000 per m2.

Wat doet de woningmarkt de laatste jaren in Frankrijk?

De woningmarkt is de laatste jaren redelijk ‘rustig’. Koopwoning stegen de afgelopen 2 jaar met zo’n 2.5 procent. In de steden stegen de prijs met ongeveer 4%. Dit is een groot verschil met Nederland. Bij ons stegen de huizen prijzen met bijna 20%. Ook werd de hypotheekrente hoger, waardoor mensen minder geld kunnen lenen.

Voor hoeveel geld koop je een oude boerderij in Frankrijk?

Een oude boerderij kun je in Frankrijk al kopen vanaf €150.000. Voor dit geld krijg je een vervallen boerderij. Je zult zelf veel moeten op knappen. Doe je dit? Dan kun je mooi en vrij wonen. Sommige boerderijen zijn echter een stuk duurder, hier zit vaak veel grond bij.

Wat kost een gemiddeld nieuwbouwhuis in Frankrijk?

De prijzen van een nieuwbouwhuis verschillen erg. Het is vooral afhankelijk van de locatie. De materiaal prijzen zijn in heel Frankrijk ongeveer hetzelfde, maar de grote verschillen zitten in de ‘kavel’ prijzen.

In steden waar veel mensen willen wonen, zijn kavel prijzen een stuk duurder, dan op het platteland. Hierdoor kan het zijn dat je in de stad in een appartement woont, en daarvan een mooie woonboerderij kunt kopen op het platteland.

De prijzen van een nieuwbouwhuis in Frankrijk liggen rond de 1500 euro per m2. Dit is een goedkoper dan in Nederland. In Nederland betaal je voor een nieuwbouwhuis minimaal 3000 euro per m2.

Omdat er een enorm te kort is aan woning, gaat de prijs in Nederland nog hard stijgen.

Hoeveel hypotheek kun je krijgen in Frankrijk?

Over het algemeen kun je een hypotheek krijgen van maximaal 85% van de aankoopprijs. De kostenkoper en de notariskosten dien je altijd zelf te betalen. Dit zijn ongeveer 15% van de totale kosten.

Je hebt altijd minimaal 15% van het aankoopbedrag nodig aan eigen geld. Heb je geen 15% eigengeld? Dan wordt een huis kopen in Frankrijk lastig.

Conclusie – waar kun je het best wonen in Frankrijk?

Frankrijk heeft verschillende mooie streken en steden. Waar je het best kunt wonen? Dat ligt maar net aan, waar word je vrolijk van? Hou je van een mooie stad? En heb je veel geld over voor een woning? Dan kun je het best in Parijs, Lyon of Nice gaan wonen.

Dit zijn mooie, en grote steden. Je vindt hier alles wat je nodig hebt. Wil je meer de vrijheid opzoeken? Wil je niet in een nieuwbouwwoning wonen? Dan kun je het best opzoek gaan naar een woning op het platteland.

Mooie woonboerderijen vind je in verschillende streken in Frankrijk. Je vindt de mooiste woonboerderijen in de provincie ‘Occitanië’.

Hier vind je mooie, gerestaureerde woonboerderijen. Ook vind je er woonboerderijen die nog gerestaureerd moeten worden.

Vaak wordt deze ‘klus’ door mensen onderschat. Kijk dus goed, voordat je wat koopt in Frankrijk

Stephanie

Als je mij vraagt wat mijn favoriete vakantieland is, is het antwoord zonder twijfel Frankrijk. Ik heb al veel vakanties in Frankrijk doorgebracht, maar heb nog altijd veel te ontdekken. Lees je mee op dit blog over mijn favoriete plekjes?

Geef een reactie