Je bekijkt nu Waar kun je een vakantie boeken als je naar Frankrijk op vakantie wilt?

Waar kun je een vakantie boeken als je naar Frankrijk op vakantie wilt?

Waar kun je een vakantie boeken als je naar Frankrijk op vakantie wilt?

Elk jaar gaan er veel Nederlanders naar Frankrijk op vakantie. Heel Frankrijk is populair bij Nederlanders, toch reizen de meeste Nederlanders af naar Zuid-Frankrijk.

Wil je op vakantie naar Frankrijk? Dan kun je jouw vakantie bij verschillende partijen boeken.

Maar welke partij is betrouwbaar? En welke partij is het goedkoopst? Als je dit wilt weten, leest dan vooral verder!

Vliegvakantie Frankrijk

Ga je met het vliegtuig naar Frankrijk? Waarschijnlijk bezoek je dan een stad zoals Parijs of Nice.

De vakantiegangers die met het vliegtuig gaan, zijn een ander soort vakantiegangers, dan de mensen die met de auto gaan. Mensen die met het vliegtuig gaan, kiezen vaak voor meer luxe.

Deze mensen zul je voornamelijk in hotels zien. Welke stad het populairst is, dat is Parijs. De meeste Nederlanders die met het vliegtuig gaan, gaan naar Parijs.

Parijs heeft vooral in het hoogseizoen veel toeristen. Dit zijn niet alleen Nederlanders, maar mensen uit de hele wereld.

In Parijs zijn verschillende bezienswaardigheden. Deze ‘bezienswaardigheden’ trekken elk jaar veel toeristen.

De ‘plek’ die het meeste bezoekers trekt, is toch wel de Eiffeltoren. De Eiffeltoren is wereldwijd beroemd. Jaarlijks komen hier miljoenen toeristen op af. Niet gek dus, dat hotels in het centrum van Parijs overuren draaien.

Ga je met het vliegtuig naar Parijs? En ga je ook nog eens in de zomervakantie? Dan betaal je hier de hoofdprijs voor!

In de zomervakantie zijn hotels met afstand het duurst.

Wat kost een vliegticket naar Frankrijk?

Vliegtickets naar Frankrijk zijn al beschikbaar vanaf 62 euro per persoon. Voor 62 euro per persoon, vlieg je in het laagseizoen, naar Nice. Je vliegt dan van Nederland naar Frankrijk. Je vliegt vaak niet via Schiphol, maar via je een kleine luchthaven. Wil je wel via Schiphol vliegen? Waarschijnlijk ben je dan duurder uit.

Wil je in het laagseizoen vliegen? Dan ben je goedkoper uit dan in het hoogseizoen. Logisch! In het laagseizoen is er minder vraag, hierdoor worden tickets voor minder geld verkocht. Wil je in het laagseizoen naar Parijs? Dit kan vanaf 68 euro. Onderweg is er dan geen tussenstop.

Wil je in het laagseizoen naar Nantes? Dan betaal je minimaal 79 euro. Deze per geldt voor één persoon. Wil je voor dit geld vliegen? Dan is er wel een tussenstop. Wil je vliegen zonder tussenstop? Dan ben je een stuk duurder uit.

 

Wat kost een vliegticket naar Frankrijk in hoogseizoen?

In het hoogseizoen zijn vliegtickets een stuk duurder. Wil je in de maand augustus naar Parijs? En vlieg je met KLM? Dan betaal je minimaal 133 euro. Dat is bijna 70 euro duurder dan in het laagseizoen.

Wil je naar een andere stad? Dan ben je ook duurder uit. Hoeveel duurder je uit bent? Dat ligt aan de stad waar je heengaat. Hoe langer het vliegen is, hoe duurder het uiteindelijk wordt.

Weet je zeker dat je met het vliegtuig naar Frankrijk wilt? Boek dan ver van tevoren. Hierdoor kun je veel geld besparen.

Vaak krijg je dan ‘vroeg-boek-korting’. Dit kan aanzienlijk schelen. Zeker als je met een heel gezin gaat! Ga je met je geliefde naar Parijs? Dan kun je het best in het laagseizoen gaan. Het is dan een stuk rustiger, hierdoor kun je een stuk meer van de stad zien.

Ga je in het hoogseizoen? Dan zijn er veel toeristen.

Wat kost een ‘gemiddelde’ camping in Frankrijk?

De gemiddelde prijs van een camping is zo’n 35 tot 45 euro per nacht. Daarnaast betaal je nog een bepaald bedrag per persoon. Ga je kamperen? Dan ben je een stuk goedkoper uit dan in een hotel. In Zuid-Frankrijk zijn campings gemiddeld het duurst. Logisch! Hier komen de meeste vakantiegangers.

Wil je naar een camping met een groot zwembad? Waarschijnlijk ben je dan duurder uit.

Veel mensen die naar een camping gaan, doen dit met eigen vervoer. Meestal hebben deze mensen een caravan of camper.

Wat kost het om met de auto naar Frankrijk te rijden?

Dit ligt voor aan de plek waar je naartoe gaat. Ga je naar Parijs? Dan ben je een stuk goedkoper uit dan als je naar Zuid-Frankrijk gaat.

Je moet dan niet alleen veel verder rijden, maar je betaalt ook meer tol. Tol moet je in Frankrijk betalen, als je gebruikt maakt van bepaalde wegen.

Stephanie

Als je mij vraagt wat mijn favoriete vakantieland is, is het antwoord zonder twijfel Frankrijk. Ik heb al veel vakanties in Frankrijk doorgebracht, maar heb nog altijd veel te ontdekken. Lees je mee op dit blog over mijn favoriete plekjes?

Geef een reactie