Je bekijkt nu Typisch Frankrijk!

Typisch Frankrijk!

Volkslied:

Het Franse volkslied heet de ‘Marseillaise’ en is ontstaan aan het einde van de 18de eeuw. Het is geschreven door Claude Joseph Rouget de Lisle. Dat was een kapitein van de genietroepen. De tekst is geschreven in de nacht van 24 op 25 april 1792. Toen het lied geschreven werd kreeg het de naam ‘Chant de guerre pour l’armée du Rhin dat betekent ook wel krijgslied van het Rijnleger.

Mireille Mathieu’s legendarische uitvoering van La Marseillaise met de Eiffeltoren op de achtergrond.

De naam ‘Marseillaise’ werd pas drie jaar later aan het volkslied gegeven. De reden hiervoor was dat uit Marseille komende soldaten het lied brachten naar Parijs. Op 15 juli 1795 werd de ‘Marseillaise’ officieel tot het Franse volkslied uitgeroepen.

De Franse Vlag:

De Franse vlag bestaat uit drie kleuren. Blauw, wit en rood. De vlag wordt in Frankrijk ook wel drapeau tricolore, drapeau francais of le Tricolore genoemd.

De vlag staat voor de Franse Republiek en is ontstaan in 1789 doordat La Fayette wit (symbool voor de monarchie) werd toegevoegd aan het al bestaande rood en blauwe teken van de Nationale Garde van Parijs.

Tolwegen:

In Frankrijk moet je al jaren tol betalen om gebruik te maken van de Franse wegen. Dat kon eerst ook nog met korting, maar sinds 2002 is de korting op de geldende tolwegen afgeschaft. Deze kortingen gelden vooral voor auto’s met caravans die op de dinsdag, woensdag en donderdag gebruik maakten van de Franse wegen. Deze korting werd gegeven om de drukte op andere dagen te verminderen.

Stephanie

Als je mij vraagt wat mijn favoriete vakantieland is, is het antwoord zonder twijfel Frankrijk. Ik heb al veel vakanties in Frankrijk doorgebracht, maar heb nog altijd veel te ontdekken. Lees je mee op dit blog over mijn favoriete plekjes?

Geef een reactie