Je bekijkt nu Franse Gezondheidszorg

Franse Gezondheidszorg

  • Bericht gepubliceerd op:18 februari 2022
  • Berichtcategorie:Frankrijk
  • Bericht reacties:0 Reacties

In Frankrijk kennen ze vele sociale voorzieningen voor zowel werknemers als zelfstandigen. Door het lage geboortecijfer in Frankrijk wordt de zwangerschap en de bevalling bijvoorbeeld vergoed. De gemiddelde levensverwachting in Frankrijk is 78 jaar en dat is het hoogste van Europa.

Is de Franse Gezondheidszorg goed geregeld?

Frankrijk heeft een gezondheidszorg van hoge kwaliteit dat dekking biedt voor alle burgers, ongeacht leeftijd of economische situatie. Het bestaat uit een geïntegreerd netwerk van openbare en particuliere diensten, waaronder artsen, ziekenhuizen en gespecialiseerde zorgverleners.

Inwoners zijn gedekt door verplichte ziektekostenverzekeringsbijdragen in Frankrijk, met optionele particuliere verzekering beschikbaar voor degenen die aanvullende dekking willen. Door de overheid gefinancierde instanties dekken meer dan 75% van de gezondheidsuitgaven in Frankrijk.

Roken in Frankrijk

Ook in Frankrijk geldt het rookverbod. Dit is ingegaan in februari 2007. Tot 1 januari 2008 werd er een uitzondering gemaakt voor cafés en restaurants die een vergunning hadden. Frankrijk telt zo’n 14 miljoen rokers. Het Franse rookverbod, werd vorig jaar goedgekeurd en geldt nu voor ‘alle gesloten en overdekte plaatsen waar publiek wordt ontvangen of waar gewerkt wordt’. Als je dan toch nog binnen rookt kan je een boete van €68 ontvangen. De eigenaren van de cafés of restaurants krijgen een boete van €135.

Stephanie

Als je mij vraagt wat mijn favoriete vakantieland is, is het antwoord zonder twijfel Frankrijk. Ik heb al veel vakanties in Frankrijk doorgebracht, maar heb nog altijd veel te ontdekken. Lees je mee op dit blog over mijn favoriete plekjes?

Geef een reactie