Je bekijkt nu Emigreren naar Frankrijk: waar moet je opletten?

Emigreren naar Frankrijk: waar moet je opletten?

Emigreren naar Frankrijk: waar moet je opletten?

Wil je emigreren naar Frankrijk? Dan moet je op verschillende dingen letten. Doe je dit niet? Dan kun je in de problemen komen. Ga je emigreren? Dan is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Bereid je je niet goed voor? Dan is de kans op problemen een stuk groter. En problemen, dat wil toch niemand?

De papieren voor elkaar hebben voor het emigreren

Wil je emigreren? Dan moet je dit bij verschillende instanties melden. De overheid, gemeente en de zorgverzekeraar moet op de hoogte zijn. Ook zeggen veel mensen hun bankrekening hierop. Iedereen moet weten dat je gaat emigreren.

Gaat hier iets mis? Dan kun je in de problemen komen. Als instanties niet weten dat je gaat emigreren, gaan ze ervan uit, dat je de rekening gewoon doorbetaalt.

Hierdoor kan het zijn dat je in Frankrijk en in Nederland belasting moet gaan betalen. En belasting betalen, daar heeft toch iedereen een hekel aan? Zeker als het twee keer moet, en als het eigenlijk niet nodig is. Het allerbelangrijkst is dat de papieren voor mekaar zijn.

 

Meld emigratie bij de gemeente

Ga je emigreren? Dan is het belangrijk dat je dit meldt bij de gemeente. Doe je dit niet? Dan kun je in de problemen komen. Sta je bij jouw gemeente ingeschreven? Dan betaal je nog gemeentelijke-belastingen. Dit is zonde van het geld. Zeker als je in het buitenland woont.

De gemeente kan ervoor zorgen dat de papieren voor elkaar komen. Dit is enorm belangrijk voordat je gaat emigreren.

Ga je emigreren? Zorg er dan voor dat dit goed geregeld is.

Zorg dat DigiD op orde is

In de DIgiD-app kun je verschillende zaken regelen met de overheid. Hierin kun je ook aangeven dat je gaat ‘emigreren’. Je laat je dan in Nederland uitschrijven, en schrijft je in, in Frankrijk. Goed communiceren is belangrijk, wanneer je gaat emigreren.

Laat je je niet uitschrijven? Dan ben je nog steeds belastingplichtig in Nederland. Ook is het dan verplicht om een ‘Nederlandse’ zorgverzekering te hebben.

Ga je emigreren naar Frankrijk? Maak dan vooraf een lijstje wat je moet doen. Hierdoor onthoud je alles makkelijker en is de kans op problemen kleiner.

Aflossen van studieschuld

Heb je je studieschuld nog niet afgelost? Dan kan dit problemen opleveren wanneer je wilt emigreren naar Frankrijk. Wil je precies weten hoe dit zit? Dan kun je het best contact opnemen met de overheid of met DUO.

Deze instanties weten precies waar je op moet letten. Doe je dit niet? Dan kun je hiermee problemen krijgen.

 

Belastingen, zorgverzekering en pensioen

Ben je officieel gemigreerd naar het buitenland, dan betaal je in Nederland geen belasting meer. Ook hoef je in Nederland geen zorgverzekering meer te betalen. En hoe zit het met het pensioen? Hiervoor kun je het best contact opnemen met je pensioenfonds. Wil je meer weten over belastingen en de zorgverzekering wanneer je gaat emigreren? Dan kun je het best contact opnemen met de Overheid.

Elk geval is namelijk anders.

 

Uitkering

Ontvang je in Nederland, momenteel een uitkering? En ga je emigreren naar het buitenland? Dan kan dit gevolgen hebben voor jouw uitkering. Wat de gevolgen precies zijn? Dat is per persoon verschillend. In Nederland zijn er namelijk 10tallen uitkeringen, niet iedereen heeft dezelfde uitkering.

Wil je precies weten wat emigreren betekent voor jouw uitkering? Dan kun je het best contact opnemen met de overheid. Deze kunnen je helpen, daardoor weet je precies waar je aan toe bent.

 

Conclusie: is het veel werk om te emigreren?

Het is redelijk veel werk om te emigreren. Het is niet alleen veel werk om al jouw spullen mee-te-nemen, maar ook om alle papieren rond te krijgen.

De papieren rond krijgen, je uitschrijven en alles wat daarbij komt kijken, is wel het meeste werk.

Wil je toch emigreren? Zorg er dan voor dat je alles goed geregeld hebt. Heb je dit niet? Dan kun je in de problemen komen.

Heb je vragen of belasting, zorgverzekering of uitkering? Dan kun je het best contact opnemen met De Overheid.

Stephanie

Als je mij vraagt wat mijn favoriete vakantieland is, is het antwoord zonder twijfel Frankrijk. Ik heb al veel vakanties in Frankrijk doorgebracht, maar heb nog altijd veel te ontdekken. Lees je mee op dit blog over mijn favoriete plekjes?

Geef een reactie