Je bekijkt nu Een B&B beginnen in Frankrijk: waar moet je opletten?

Een B&B beginnen in Frankrijk: waar moet je opletten?

Een B&B beginnen in Frankrijk: waar moet je opletten?

Steeds meer Nederlanders willen een B&B beginnen in het buitenland. Mensen vinden snel de weg naar Frankrijk. Voor veel Nederlanders is ‘Frankrijk’ hun favoriete vakantieland.

Hierdoor nemen 100den mensen per jaar de gok om naar dit land te emigreren. Maar, wat moet je opletten wanneer je gaat emigreren? En waar moet je opletten wanneer je een B&B gaat beginnen? Daar kom je achter in dit blog-bericht.

Zorg ervoor dat je de taal spreekt

De ‘taal’ spreken, misschien is dit wel het belangrijkst als je jouw eigen B&B gaat beginnen. Ga je een B&B beginnen in Frankrijk? En spreek je de taal niet? Dan kan het knap lastig worden. Je kunt namelijk slecht met mensen communiceren. Het is zeker onhandig als je regelmatig naar de super- of bouwmarkt moet.

Doordat je de taal niet spreekt, kun je lastig communiceren. Hierdoor is de kans op fouten een stuk groter. En laten we eerlijk zijn? Fouten zijn voor niemand goed. Als iemand je aanspreekt op staat, is het wel zo fijn, dat je terug kunt praten.

De taal leren is misschien wel het allerbelangrijkst als je wil emigreren. Zeker als je een B&B gaat beginnen.

Je staat dan voortdurend in contact met andere mensen.

Zorg ervoor dat de papieren voor elkaar zijn

De papieren zijn wellicht het allerbelangrijkst. Heb je de papieren niet voor elkaar? Dan kun je niks beginnen in Frankrijk. Veel mensen denken hier veel te makkelijk over, daardoor komen ze vaak in de problemen.

Wanneer je zonder vergunning een B&B opent, kun je in de problemen terecht komen. Daarom is het belangrijk om de papieren voor elkaar te hebben, voordat je gaat beginnen.

Zorg voor voldoende financiële middelen

Veel mensen die gaan emigreren, hebben te weinig financiële middelen. Wil je verbouwen? Zorg er dan voor, dat je voldoende financiën hebt om dit te financieren. Veel mensen hebben veel te weinig budget, waardoor ze hun B&B niet afkrijgen. Krijg je jouw B&B wel af? Dan heb je waarschijnlijk een lening afgesloten.

De meeste verbouwing van B&B’S worden door een lening gefinancierd. Koop je een huis in Frankrijk? Dan heb je minimaal 15% eigen geld nodig. Ondanks je maar 15% eigen geld nodig hebt, leggen de meeste mensen meer geld in.

In Frankrijk komt het zelfs regelmatig voor dat mensen het huis in één keer afbetalen. In Nederland komt dit minder voor. Zeker nu de huizenprijzen hier enorm zijn gestegen.

Maak een goede planning

Een goede planning maken is cruciaal als je een eigen B&B wil openen. Het is misschien wel ‘nog’ belangrijker als je eigen B&B gaat verbouwen.

De meeste verbouwingen, in het buitenland, hebben vertraging. In Frankrijk gaat het namelijk anders als in Nederland. In Nederland verwachten dat iedereen altijd op tijd is en zijn/haar werk op tijd af heeft. In Frankrijk is dit heel anders.

Kan het vandaag niet worden afgemaakt? Dan doen ze het morgen wel. Wij Nederlanders hebben een hele andere mentaliteit. In Frankrijk gaat het veel meer om de rust.

Doordat Fransen minder op de planning letten, is de kans groot dat jouw bouwproject uitloopt. Een goede planning is belangrijk, maar een haalbare planning is nog véél belangrijker.

Maak er een fantastische plek van

Wil je dat mensen naar jouw B&B komen? Maak er dan een fantastisch, mooie plek van. Een mooie en gezellige plek maken, is cruciaal voor het succes van jouw B&B. En zeg nauw eerlijk? Wie wil er nauw niet naar een gezellig B&B.

Zorg ervoor dat de kamers er netjes uitzien, dat ze schoon zijn en dat de mensen goed eten krijgen. Is alles in orde? Dan komen mensen graag terug! En dat is toch iets wat je wil als eigenaar van een B&B.

 

Conclusie – waar moet je opletten wanneer je een B&B begint

Wil je een B&B beginnen in Frankrijk? Zorg er dan voor dat je goed voorbereid bent. Ben je niet goed voorbereid? Dan is de kans opslagen, een stuk kleiner. Vooraf een goed plan maken is belangrijk, maar een realistisch plan, is het allerbelangrijkst. Is jouw plan niet realistisch? Dan heeft dit veel invloed op je leven.

Ga je verbouwen? Zorg ervoor dat de planning niet te strak is. In Frankrijk werken ze anders, dan in Nederland. In Nederland zorgen mensen ervoor dat ze altijd op tijd zijn, en dat het werk op tijd af is. Dit is in het buitenland wel anders.

Heb je voldoende financiële-middelen? Dan gaat het zeker lukken. En misschien wel het allerbelangrijkst, geef nooit op!

Stephanie

Als je mij vraagt wat mijn favoriete vakantieland is, is het antwoord zonder twijfel Frankrijk. Ik heb al veel vakanties in Frankrijk doorgebracht, maar heb nog altijd veel te ontdekken. Lees je mee op dit blog over mijn favoriete plekjes?

Geef een reactie